Početna VIJESTI Članovi HDZ-a sutra izlaze na unutarstranačke izbore; Kalmeta će nastaviti voditi županijsku,...

Članovi HDZ-a sutra izlaze na unutarstranačke izbore; Kalmeta će nastaviti voditi županijsku, a Erlić zadarsku organizaciju stranke

Članovi HDZ-u sutra će na unutarstranačkim izborima birati nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke te zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, najavljeno je iz stranke. Redoviti unutarstranački izbori održavaju se sukladno odluci Nacionalnog vijeća HDZ-a od 12. srpnja 2021.   Više od 200 tisuća članova stranke će po načelu, jedan član – jedan glas, na 567 biračkih mjesta birati predsjednike i potpredsjednike u 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija HDZ-a, kažu iz stranke. Ukupno se natječe 658 kandidata. 

U Zadarskoj županiji HDZ-ovci će ponovno na 33 biračka mjesta birati Božidara Kalmetu za predsjednika županijske organizacije stranke, dok je jedini kandidat za predsjednika zadarskog HDZ-a aktualni predsjednik Šime Erlić. Članovi HDZ-a u Općinama Kolan, Pakoštane, Polača, Povljana, Sali, Starigrad, Sukošan i Vir birat će među dva kandidata koja se natječu za mjesto predsjednika Općinske organizacije. Donosimo popis svih kandidata za predsjednika te potpredsjednika, kao i popis biračkih mjesta.

kandidati-hdz

biračka-mjesta