Početna ZABAVA HIT FILM “BROKER” U KINO ZONI

HIT FILM “BROKER” U KINO ZONI

Prije negoli se vratimo u prošlost kako bi svjedočili životu najpoznatije hrvatske skladateljice Dore Pejačević, u kinoteci ćete u srijedu 15. studenog imati priliku pogledati jedan od ponajboljih filmova protekle godine, silnim nagradama ovjenčani pravi mali azijski biser imena ”Broker”!

Radnja filma prati dvojicu ilegalnih preprodavača tek rođene siročadi parovima koji ne mogu imati vlastitu djecu te koji na taj način zaobilaze birokraciju legalnog posvojenja.

Jedne noći mlada djevojka odluči svoje dijete ostaviti pred crkvom kako bi pronašlo udomljenje, ali odluči se vratiti kako bi se uvjerila da je njezino dijete našlo dobar dom. Međutim, umjesto toga ona uhvati na djelu dvojicu preprodavača (brokera) te se svo troje nakon toga zapute na uzbudljivo putovanje pronalaska ispravnih roditelja koji će otkupiti dijete. Stvari, logično, ne idu po planu budući su im na tragu dvije policajke…

Novi izvrstan film velikog japanskog redatelja Hirokazua Kore-ede svojevrsni je duhovni nasljednik njegovog prethodnog remek-djela “Obiteljske veze” (Shoplifters) s kojim je pobijedio u Cannesu 2018. godine te osvojio najveću festivalsku nagradu na svijetu Zlatnu palmu. Slično kao i “Obiteljske veze”, ”Broker” je priča o društvenim izopćenicima koji se okupljaju kako bi oformili nekonvencionalnu obitelj.  

Ovo iznimno hvaljeno djelo natjecalo se u službenoj konkurenciji festivala u Cannesu gdje je u konačnici osvojilo dvije nagrade: za najbolju mušku ulogu (fantastični Song Kang-ho) te nagradu ekumenskog žirija. Nakon premijerne projekcije u Cannesu ekipa filma prilikom izlaska na pozornicu dobila je ovacije publike u trajanju od čak 12 minuta što je samo bio dokaz da je Kore-eda snimio još jedno maestralno ostvarenje.

”Broker” je na rasporedu u srijedu 15. studenog s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura (30, 14 kuna) mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.