Početna FILM Hrvoje Ivančić u subotu u Brlog baru

Hrvoje Ivančić u subotu u Brlog baru

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2021., poznata zadarska lokacija za sve pivopije, Brlog Brew Bar na Voštarnici (Andrije Hebranga 6) ove subote (16.10.2021.) ugostiti će Hrvoja Ivančića koji će nam predstaviti svoju novu knjigu, putopis iz Afrike “Iza Mjesečevih planina”, u obliku multimedijalnog predavanja sa početkom u 19h.

Hrvoje Ivančić je pisac i putnik, reporter i dokumentarist. Autor je putopisa “Dunavski blues”, za koji je dobio  književnu nagradu Rikard Jorgovanić. Napisao je putopisni roman “Samsara – put na Istok”, zbirku kratkih priča inspiriranu dugogodišnjim putovanjima na Bliski istok – “Za’atar”, putopis iz Afrike “Iza Mjesečevih planina”.

Još od fakultetskih dana i studija povijesti intenzivno putuje Bliskim istokom, srednjom i istočnom Afrikom te jugoistočnom Azijom. A od 2015. član je Hrvatskog društva pisaca. Pisao je iz Ugande, Konga, Južnog Sudana, Indije, Pakistana, Sirije, Hrvatske i Europe. Snimio je serijal „Put u Kathmandu“, dokumentarni film iz Ugande s temom fair trade sustava pod nazivom „Perlica po perlica“, dokumentarni film iz ratom opustošene Sirije „Sirija – zemlja na raskrižju“, dokumentarni film iz turbulentne regije na istoku D.R. Konga, “Sjeverni Kivu – zaboravljeno srce Afrike”.

Dobitnik je nagrade Dijana Klarić za reportažu iz Konga, Zaboravljeno srce Afrike. Dobitnik nagrade “FIJET Tolerancija” koju dodjeljuje udruga novinara u turizmu, a nagrađuje se putopisce koji pišu o drugim državama, narodima, kulturama i potiču empatiju, solidarnost, te koji kroz svoje reportaže otkrivaju nepoznate svjetove i ugrožene pojedince, grupe i događaje. Ušao je u uži krug regionalnog natječaja “Spasimo putopis” 2021.

Reportaže je objavljivao u hrvatskim tiskovinama i elektroničkim medijima. Neki od njih su: Globus, Večernji list, Jutarnji list, H-alter, Drvo znanja, Meridijani, Croatian Traveler, Turist plus, Rolling Stone, Playboy, T-portal. Kratke priče objavljene su mu u književnim časopisima: Artikulacije, Fantom slobode, Entefktirio, Strane. Pojedine priče prevedene su na engleski, njemački, poljski, grčki i talijanski. Stalni je suradnik portala Lupiga i Hrvatske radiotelevizije. Kao predavač je gostovao u učilištima, osnovnim i srednjim školama, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i na filozofskim fakultetima u Zagrebu, Rijeci i Zadru.

Ljubitelji domaćeg craft piva već znaju za Brlog Zadružnu Pivovaru iz Zadra i njihove maštovite i ukusne craft pive poput Plavuše i Neposlušne. Od početka ovog ljeta, ekipa iz Brloga otvorila je i kušaonicu i bar u sklopu svoje pivovare. Brlog Brew Bar u kratkom vremenu postao je jedno od omiljenih mjesta Zadrana za druženja i uživanje u kvalitetnom pivu, opuštenoj atmosferi i kulturnim eventima.

Mala i vrijedna ekipa iz Brloga uvijek je dosljedna svojih principa pa su tako pomno odabrali što stavljaju u ponudu bara. Tako za djecu imaju ekološke sokove bez dodatnih šećera i aditiva iz domaće hrvatske proizvodnje, za vinopije selekciju hrvatskog vina iz obiteljske proizvodnje, za pivoljupce naravno nepresušne količine Brlog craft piva točenog ili u boci. Otvoreni za sve ljude vedrog duha i dobrog srca, u Brlog baru dobro se zabavljaju i mladi i stari. Iako su eventi svedeni na minimum zbog protuepidemijskih mjera, dobra atmosfera i dalje mami Zadrane i turiste u ovu pivsku oazu u kojoj će se zasigurno dobro uživati i tijekom dana.