Početna HRVATSKA ŽIVE U NEHUMANIM UVJETIMA Obitelj Grubač/Gagovski i dalje moli pomoć za hranu,...

ŽIVE U NEHUMANIM UVJETIMA Obitelj Grubač/Gagovski i dalje moli pomoć za hranu, higijenske potrepštine, drva za ogrjev, uređenje stare drvene kuće….

Obitelj Grubač/Gagovski moli vašu pomoć za hranu, higijenske potrepštine, drva za ogrjev, uređenje stare drvene kuće u kojoj žive, a kojoj propada drveni pod, sa zidova i stropa sve otpada, u zidovima su rupe, a prozori šupli. Mole sve osobe dobrog srca pomozite kako bi sve popravili prije zime. Stari su, bolesni, jedini prihod im je socijalna pomoć 960,00 kn mjesečno. Žive u staroj drvenoj kući koja se raspada u 16m2.

Obitelj živi na adresi Brođani 24, okolica Karlovca. U kućanstvu žive Ivan Grubač 1955. godište i Božica Gagovski 1960. godište. Žive u 16m2 prostora. Kuća je drvena, jako stara, u raspadnom stanju. Po zidovima se nalazi plijesan. Zidovi su drveni, stari, puni rupa, strop i zidovi se raspadaju. U zraku se osjeti vlaga, a vidljive su gljivice po svim zidovima. Pod u kući je drven, star i propada. Imaju stari mali krevet, prastari stol, prastare ormare, a prozori su šuplji. Cijela kuća je šuplja, a Ivan i božica su na propuhu. Stepenice koje vode u kuću su drvene, stare i oronule, koje svakog trenutka mogu propasti i netko može nastradati. WC je vanjski, vrlo star. Žive od 960,00 kn zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Karlovac, a s time još plaćaju režije. Drugog prihoda nemaju. Oboje su dosta teško bolesni, u više navrata liječeni u bolnicama i klinikama.

Ivan Grubač između ostalih bolesti ima i tuberkolozu i liječen je u bolnici Klenovnik. Zbog teškog financijskog stanja nisu u mogućnosti odlaziti liječniku jer su udaljeni oko 15 km od bolnice, a javnog prijevoza nema. Trebaju hranu, higijenske potrepštine, a vesele se kada bi ljudi pomogli kako bi izmijenili prozore prije zime, jer koliko god grijali kroz njih puše hladan zrak. Bili bi sretni kada bi u kući pokrili rupe u zidovima i pokrečili da im je barem malo toplije preko zime. S obzirom na to da kod svake jače kiše rijeka Kupa dođe do kuće i u kuću, pod je istrunuo i propao, pa ga je potrebno hitno popraviti. Na kući je potrebno popraviti krov prije zime.

Volonteri Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, župnik koji je nadležan za navedenu obitelj, novinari i susjedi, svjedoci su da je navedenoj obitelji hitno potrebna pomoć svih osoba dobrog srca, koji će spasiti život jedne nesretne obitelji koja bi pod starije dane trebala živjeti u boljim uvjetima, kojoj bi odlazak liječniku predstavljao spas.

Temeljem suglasnosti ovjerene kod Javnog bilježnika Nina Bubaš Magličić u Karlovcu broj: OV-4704/2021 od strane Ivana Grubača i Božice Gagovski, Brođani 24., molimo pomoć uplatiti na račun Udruge: HUPŽNDS. IBAN: HR48 2402006 1101034912.  Swift/bic: ESBCHR22.

Navedeni račun može primati uplate iz cijelog svijeta i u svim valutama. Pristigla pomoć biti će odmah bez odgode predana obitelji. Obitelj je kod navedenog javnog bilježnika ovjerila suglasnost da se donacije i pomoći uplaćuju preko Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima, Ivekovićeva ulica 35. Zagreb, skraćeni naziv HUPŽNDS, jer nemaju otvoren osobni račun preko kojeg bi mogli primati pomoć, ali sve je pod kontrolom nadležnih institucija RH i svaka uplaćena pomoć biti će odmah predana obitelji, a konačni izvještaj dostavljen Institucijama i obitelji. U stalnom su kontaktu volonteri Udruge, Župnik, novinari i Državne Institucije te svi zajedno želimo ovoj obitelji bolji život.

Hvala svim osobama dobrog srca koji će spasiti život jedne starije nesretne obitelji. Oni koji se žele uvjeriti u istinitost to mogu osobnim odlaskom do njih. Malo je teže za pronaći jer je izolirano od svega, ali uz dobru volju sve se može.

Kontakt u vezi obitelji i organizatori akcije:

HRVATSKA UDRUGA ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA, DJECI I SIROMAŠNIMA.

Skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS

Ivekovićeva ulica 35. Zagreb. I.kat.

OIB: 47407637610

Registrirano: REPUBLIKA HRVATSKA.

Gradski ured za opću Upravu Grada Zagreba.

Registarski broj: 21011908

IBAN: HR48 2402006 1101034912.

Swift/bic: ESBCHR22. Erste&Steiermarkische bank d.d.

Kontakt: 099 676 5246

Email: hupznds@gmail.com.