Početna VIJESTI INOVATIVNI ZADAR Na Bilom Brigu svečano otvoren poduzetnički inkubator

INOVATIVNI ZADAR Na Bilom Brigu svečano otvoren poduzetnički inkubator

Na Bilom Brigu danas je i svečano otvoren Poduzetnički inkubator pod okriljem Inovativnog Zadra, koji je usmjeren na potporu poduzetništvu s naglaskom na razvoj inovacija i tehnologije, te razvoju najmodernijih informatičkih i telekomunikacijskih usluga, primarno za potrebe Grada Zadra, te  tvrtki i ustanova u njegovom vlasništvu i suvlasništvu.

Na oko dvije tisuće kvadrata smješteno je 100 novih prostora za buduće korisnike i kao takav Inovativni Zadar je najveći je takve vrste na zadarskom području.

– Otvoreni smo za prihvat mladih poduzetnika početnika i freelancera. Zgrada je potpuno funkcionalna i opremljena konferencijskim dvoranama te s 20 poslovnih prostora različite veličine namijenjenih poslovnim korisnicima do tri godine starosti. Od prošle godine su otvorene prijave za iskaz interesa, za sada ih ima oko 70, ali svi oni će svoj interes morati iskazati još jednom kroz službenu prijavu koja će biti sredinom siječnja iduće godine – rekao je Alan Kociper, direktor tvrtke Inovativni Zadar.

Uz brojne uzvanike svečanom otvorenju prisustvovao je i ministar EU fondova Šime Erlić koji je iskazao zadovoljstvo činjenicom kako je Zadar uspio na najbolji mogući način povući sredstva iz fondova Europske unije.

– Velike čestitke Gradu Zadru i Inovativnom Zadru, a svim poduzetnicima koji će ovdje naći svoje mjesto i želim sreću svim poduzetnicima Ovaj inkubator će omogućiti poduzetnicima da ovdje rade, žive i funkcioniraju u svim onim djelatnostima koje nisu samo uslužnog ili trgovačkog karaktera već i one koje daju dodanu vrijednost poput IT-ija i drugih djelatnosti. Njima je najvažnije u onim početnim godinama da imaju ovakvu vrst infrastrukturu. Rast, zapošljavanje i nova radna mjesta upravo dolaze iz ovakvih inicijativa i suvremeni gradovi budućnosti koji progresivno žele ići naprijed prepoznaju ovakve prostore i imaju ih unutar svojih gradova. Neka ovo bude novi nukleus znanja, novih ideja i inicijativa za novi razvojni uzlet Zadra – kazao je Erlić.

Vrijednost radova na novoj zgradi inkubatora je preko tri milijuna eura od čega je Europska unija projekt sufinancirala s više od 2,4 milijuna. Zadaća inkubatora je pružanje različitih usluga i kreiranje stručne podrške start – up poduzećima koja razvijaju inovativne proizvode te malim i srednjim poduzetnicima u njihovu razvoju i iskorištavanju potencijala regije.