Početna VIJESTI IZBORI ZA EU PARLAMENT Ministar Erlić poručio:”Zadrani, povjerite svoj glas listi HDZ-a!”

IZBORI ZA EU PARLAMENT Ministar Erlić poručio:”Zadrani, povjerite svoj glas listi HDZ-a!”

Foto: noviradio.hr

Ususret nadolazećim izborima za EU parlament večeras je u hotelu Kolovare održana konferencija za medije gradskog i županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice – HDZ-a. U prigodnim govorima, obratili su se predsjednik GO i ŽO HDZ-a Šime Erlić i Božidar Kalmeta, te gradonačelnik Branko Dukić i Župan Božidar Longin.

“U nedjelju su izbori za europski parlament. 9. lipnja građani će imati prilike birati zastupnike za europski parlament i mi ovim putem pozivamo sve građane grada Zadra, sve stanovnike zadarske županije da izađu na europske izbore i da svoje povjerenje i svoj glas povjere listi HDZ-a, listi pod rednim brojem 5 na čelu s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem jer je to najkvalitetnija lista koja jamči osnaživanje i jačanje Hrvatske unutar Europske unije”, istaknuo je ministar Erlić.

Dodao je kako veliki broj građana smatra da ovo nisu toliko važni izbori pa je još jednom istaknuo kako su važni jednako koliko i naši parlamentarni izbori jer su ovo izbori borba za boljitak Hrvatske na europskoj razini, te kako smo svjedoci koristi koje nam je donijelo članstvo u Europskoj uniji. Naveo je brojne analizirane projekte koji su rezultat članstva u EU među kojima su: Pelješki most, Providurova i Kneževa palača, CEO Biljane donje, Stara tehnička škola, novi sveučilišni kampus, nova Riva, te mnogi drugi…

Župan Božidar Longin naveo je kako danas živimo san naših predaka, a članstvo u EU je vrlo bitno zbog čega u nedjelju šaljemo snažnu i jasnu poruku:

“Naše članstvo u EU je jedini pravi put ka pravoj održivoj Hrvatskoj. U ovoj obitelji u kojoj jesmo mi se razvijamo brže od svih ostalih zemačlja u Europskoj uniji upravo zahvaljujući rekordnim sredstvima koje smo uspjeli povući iz EU fondova. Zadarska županija je napredovala jako puno, 7 stepenica u posljednjih 6 godina zbog čega spadamo među četiri najrazvijenije županije u Hrvatskoj.”

Župan je ponosno istaknuo ulaganja u zdravstvo, vrtiće, prometnice i luke navodeći kako imamo 600 milijuna aktivnih projekata na zadarskom području te kako je HDZ produžena ruka naše Vlade u EU s dobrim kandidatima koji će sutra u EU parlamentu pod dirigentskom palicom Andreja Plenkovića uspješno zastupati hrvatski narod.