Početna VIJESTI Jedna osoba teže ozlijeđena u sudaru električnog romobila i električne bicikle

Jedna osoba teže ozlijeđena u sudaru električnog romobila i električne bicikle

foto: PU zadarska

Jučer, 04. ožujka u 21.10 sati u Zadru na raskrižju Ulice Domovinskog rata, Ulice Nikole Tesle i Ulice Benka Benkovića dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Provedenim očevidom sumnja se kako je do prometne nesreće došlo kada je 39-godišnji državljanin Bangladeša upravljao električnim biciklom te se nepropisno kretao sjeveroistočnim dijelom nogostupa ulice Benka Benkovića. Dolaskom do zavoja ulijevo s prednjim dijelom bicikla udara u prednji dio električnog romobila s kojim je upravljala 22-godišnja hrvatska državljanka bez zaštitne kacige te se kretala navedenim nogostupom iz suprotnog smjera.

Uslijed udara vozač bicikla pada dijelom na nogostup, a dijelom na kolničku traku, dok vozačica romobilom ostaje stajati na nogostupu. 
Zbog zadobivenih ozljeda, 39-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda.

Policija će o prometnoj nesreći izvijestiti nadležno državno odvjetništvo u Zadru.

Vozač električnog bicikla i vozačica električnog romobila, prekršajno su sankcionirani zbog prometnih prekršaja, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.