Početna KULTURA “JEDNOSTAVNA FILOZOFIJA ŽIVOTA” Mario Padelin predstavio knjigu i video spotove

“JEDNOSTAVNA FILOZOFIJA ŽIVOTA” Mario Padelin predstavio knjigu i video spotove

Foto: Petar Makijenko

U sklopu proslave Dana grada Zadra, a u organizaciji Matice hrvatske i Kazališne kuće Zadar, u ponedjeljak 22.XI održana je promocija knjige Marija Padelina „Jednostavna filozofija života“.

Foto: Petar Makijenko

Radi se o obimnom skupu novinskih članaka koje je Padelin pisao za Magazin Zadarskog lista u periodu 2005-2015.g. Ovo grafički odlično pripremljeno izdanje sadrži 66 članaka i skoro stotinjak popratnih fotografija kojima je autor stekao širok krug čitatelja koji su, kako kaže, bili i inspiracija za izdavanje knjige.

Kao gosti i moderatori pridružili su se urednik izdanja prof. Ivica Vigato, lektor i dugogodišnji urednik Zadarskog lista Luka Perić te jedan od najaktualnijih zadarskih književnika Želimir Periš. Padelin je sam sebi gostovao kao glazbeni gost otpjevavši nekoliko pjesama sa svoga albuma „Rubom crne šume“, ali smo mogli premjerno vidjeti i video spot za pjesmu „Trudan hodam“ u produkciji zadarskog glazbenika Ivana Grancarića, te i prezentaciju fotografija iz knjige.

Sama organizacija je bila na zavidnom nivou, tako da su uz strogo poštivanje epidemioloških mjera, isključivo uz pozivnice, nazočili suradnici i prijatelji. Sam je autor ponesen atmosferom zahvalio izdavaču Matici hrvatskoj, svojoj udruzi Zapis, sponzorima, gradu Zadru, Kazališnoj kući Zadar, dragoj rodbini, mnogobrojnim vjernim prijateljima i svim ljudima koje se još bore za očuvanje normalnog civiliziranog življenja i temeljnih ljudskih vrijednosti.

Knjiga se može kupiti u VBZ-ovoj knjižari na Kalelargi i u knjižarama Školske knjige.

Foto: Petar Makijenko