Početna PROMO Jesenski vikendi u Nacionalnom parku Paklenica

Jesenski vikendi u Nacionalnom parku Paklenica

foto: NP Paklenica

Svako godišnje doba Paklenici daruje novo ruho, a ovo jesensko je najčarobnije.

Zato jedan od predstojećih vikenda do 17. prosinca, iskoristite za posjet Nacionalnom parku Paklenica, obiđite Posjetiteljski centar „Podzemni grad Paklenice“ i okrijepite se u šumarskoj kući Lugarnici.

“Dakle, nacionalni park Paklenica je otvoren cijele godine, svaki dan. Naši objekti otprilike prestaju s radom krajem desetog mjeseca. Ove godine po prvi put nastojimo barem vikendom osigurati neke sadržaje za sve posjetitelje. Ljudi normalno dolaze u park, borave u prirodi, ali kroz dodatne sadržaje moći će se okrijepiti, u šumarskoj kući mogu nešto popiti i pojesti, do gore se pješaći do sat ipo, dva. U blizini parkinga se nalazi Posjetiteljski centar što je zgodno za sve ljude koji možda nemaju vremena ili ne mogu hodati”, kazala je Dragica Jović, voditeljica Službe za promidžbene aktivnosti i ugostiteljsko-turističku djelatnost NP Paklenica dodavši kako ovo nisu vođene ture te naglasila kako se radi o individualnim posjetima.

Od sadržaja koji su ponuđeni u Posjetiteljskom centru posebno se izdvajaju različiti multimedijalni digitalni sadržaji za djecu, filmovi, priče, igrice, sve ono što može dati više informacija i senzibilizirati posjetitelje za ovo područje… Posebno je zanimljiva i kulturna baština ovoga kraja, imamo glazbenu slušaonicu s lokalnim napjevima, dostupni su različiti sadržaji iz antičkog doba, replike nakita koji se tamo nalazi, antičko staklo,…

“S druge strane iznimno je zanimljiva prirodna baština. Posebno je atraktivan let iznad Kanjona što posebno privlači posjetitelje. U jednom dijelu je i prikaz špilje te što se tamo može naći. Ovo je period kada su ulaznice u Park najpristupačnije i najpovoljnije za posjetitelje, naročito za sve one koji gravitiraju ovom području. I ovo je najbliži nacionalni park i rekla bih najlogičniji izbor za idealan boravak u prirodi”, zaključila je Jović

O cijenama ulaznica dodala je:

“Od studenog do veljače smo osigurali i najpovoljnije cijene ulaznica u Park: dnevna ulaznica za odrasle po cijeni od 4 €; za djecu od 7 do 18 godina 2 €; za studente, osobe starije od 65 godina i planinare 3 €. Doplatna ulaznica u Posjetiteljski centar za odrasle košta 5 €, a za djecu 2,50 €.”

foto: NP Paklenica