Početna SPORT Kadeti Zadra viceprvaci Hrvatske

Kadeti Zadra viceprvaci Hrvatske

Kadeti Odbojkaškog kluba Zadar okitili su se naslovom državnih viceprvaka nakon što su u finalnom dvoboju igranom na Višnjiku s 3:1 u setovima poraženi od zagrebačke Mladosti koja je tako postala novi prvak Hrvatske u ovom uzrastu.

Igrači trenera Antonija Suraća i Marina Masnića tako su osvojili prvu kadetsku medalju za Zadar nakon devet godina što je svakako veliki uspjeh.

Zadrani na putu do finala nisu izgubili nijedan set pobijedivši u skupini Kitro Varaždin i Marsoniju, dok su u četvrtfinalu bili bolji od ekipe Zrinski Nuštar te u polufinalu i od Ribola Kaštele. Najboljim primačem turnira proglašen je igrač Zadra Jakov Marković, a najboljim dizačem njegov suigrač Luka Buljat.

Luka Buljat i Jakov Marković

Na Višnjiku je održano i Prvenstvo Hrvatske za kadetkinje, a igračice Zadra u konkurenciji 32 ekipe zauzele su deveto mjesto.

SASTAV SREBRNIH KADETA: Luka Buljat, Jakov Marković, Fran Aleksić Merdić, Luka Blaslov, Marino Marčina, Luka Nekić, Ivan Sorić, Antonio Modrić, Luka Šoše, Mateo Glavić, Dino Longin, Karlo Škrapa, Luka Jusup, Andrija Zelić.