Početna SPORT Kapetan Dominik Mavra: “Nakon Kupa želimo osvojiti i prvenstvo!”

Kapetan Dominik Mavra: “Nakon Kupa želimo osvojiti i prvenstvo!”

Foto: KK Zadar/Šime Zelić

Dominik Mavra, zadarsko dite, kapetan Košarkaškog kluba Zadar, drugu godinu zaredom ima u svojim rukama Kup Krešimira Ćosića. Prošle godine bio je MVP, a i ove je odigrao važnu ulogu, posebno će se pamtiti trica za 76:68 dvije minute prije kraja.

– Nemam riječi. Zadranin, kapetan, dvije godine zaredom osvojiti Krešin kup, kraj svijeta – emotivno će na prvu Dominik.

Dovoljno je nakon utakmice bilo pogledati lica igrača Zadra da se vidi koliko im znači ovaj trofej.

– Mogu vam reći da su svi igrači, čak i stranci koje smo “narajcali” preko youtubea snimkama od prošle godine, nevjerojatno željeli ovaj trofej. Jako nam puno znači.

Split je pružio dobar otpor, utakmica je prelomljena tek pred kraj.

– Bili su žilavi, znali smo da neće biti lako, dobra su momčad i nikako nam nisu dopustili da prelomimo utakmicu. U više navrata smo imali osjećaj da ih možemo slomiti, a oni bi se uvijek vraćali. A onda smo, u našoj zapravo katastrofalnoj šuterskoj večeri, na kraju vezali četiri trice. Stvarno lijep način za završiti partiju i uzeti trofej.

Pobjeda Zadra bila je prava momčadska.

– Tako je, pobijedila je momčad. U svakom trenutku smo imali strpljenje i ideju. Čak i onda kada nije prolazilo, znali smo na koji način igrati i da moramo biti pametni i ne prepustiti se ludom ritmu. Split je šuterska momčad, vrlo su nezgodni ako uđu u seriju, ali držali smo se našeg plana i to nam se isplatilo.

Iako sezona za Zadar nije dobro počela, prvi trofej je tu, prvi ste u HT Premijer ligi, a i situacija u ABA ligi se malo popravila.

– Ovo je posve drugačija momčad od one na početku sezone. Da smo od početka bili u ovom sastavu, siguran sam da bismo danas bili u gornjem dijelu ABA lige. Ali to je prošlost, treba gledati naprijed. Idemo odraditi ono što moramo u regionalnoj ligi i naravno, osvojiti prvenstvo Hrvatske, što prošle godine nismo imali priliku – zaključio je Mavra.