Početna SPORT KARATE EP ZADAR Ženska reprezentacija danas se bori za ekipnu broncu, Topić...

KARATE EP ZADAR Ženska reprezentacija danas se bori za ekipnu broncu, Topić i Barić u finalu parakaratea

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama danas će se boriti za ekipno brončano odličje na EP u karateu u Zadru.

U 1. kolu pobijedili su Slovačku 2-0. Bodove su osvojili Lea Vukoja svladavši Ninu Kvasincovu 7-2. te Mia Greta Zorko Saru Krivdovu 8-0.

U nastavku uspjeh i protiv Poljske 2-1 Lucija Lesjak uspješna u okršaju s Julikom Danizsewskom 8-2, Mia Greta Zorko izgubila je od Kseniye Drochanske 11-2, a u odlučujućem dvoboju Sadea Bećirović nadmoćna protiv Magdalene Godlewske 8-0.

U četvrtfinalu Hrvatska bolja i od  Nizozemske 2-0. Pobjeda Sadee Bećirović nad Robin van Wezel 6-0, a Mia Greta Zorko stigla je do drugog boda svladavši Lynn Snel 7-3.

U polufinalnom susretu Italija je nadvisila našu vrstu s 2-0. U prvom meču Clio Ferracuti bolja od Mie Grete Zorko 5-2, a ukupna talijanska pobjeda stigla je uspjehom Anne Pie Desiderio u meču sa Sadeom Bećirović 2-0.

Naše će se djevojke poslijepodne boriti za broncu, protiv protivnika kojeg čekaju iz večerašnjeg repasaža. 

Muška selekcija u borbama izgubila je od Crne Gore s 3-2. U 1. kolu bili su slobodni. Ivan Kvesić lakoćom protiv Lazara Potpare (3-0). Zatim je Ivan Martinac izgubio od Nemanje Mikulića 1-0, ali Hrvatska je ponovno povela, jer je na “senshu” ili pravilo prvog osvojenog boda Jakov Bunjevac bio bolji od Nemanje Jovovića (2-2). Ipak,  posljednja dva dvoboja naši su reprezentativci izgubili. Nikola Malović protiv Enesa Garibovića 8-1. a u završnom susretu Nenad Dulović ostvario je prolazak Crne Gore, zbog pobjede nad Anđelom Kvesićem 4-2. 

Crna Gora je ispala od Slovačke, pa naši nisu dobili prigodu kroz repasaž.

Izvrsni nastupi u parakarateu, u konkurenciji sportaša s intelektualnim poteškoćama. Daniela Topić i Stipe Barić izborili su sutrašnje finalne nastupe za zlatnu medalju. 

Tijekom poslijepodneva održana je i svečanost otvorenja 59. EP u karateu s mimohodom sudionika natjecanja. Prvenstvo je službeno otvorila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. 

Danas tri finala i tri okršaja za broncu hrvatskih karatista.

Anđelo Kvesić (+84 kg) za naslov europskog prvaka borit će se protiv Talijana Mattea Avanzinija. Njegov sunarodnjak Daniele de Vivo suparnik  je Ivana Martinca u finalu kategorije -75 kg, a Emi Sgardelli (-50 kg) do naslova europskog prvaka nedostaje pobjeda protiv predstavnice Sjeverne Makedonije Mihaele Mišovske. 

Ivan Kvesić borit će se za broncu u kategoriji -84 kg protiv Španjolca Alejandra Arencona Moline, protivnik Borana Beraka (-67 kg) je Grk Georgios Baliotis, a slijedi i nastup ženske ekipe u borbama. 

Na EP u Zadru do nedjelje sudjeluje 579 natjecatelja iz 51 zemlje, a u parakarateu njih 68 iz 18 zemalja.

FOTO – u potpisu HKS (ženska reprezentacija u borbama, muška reprezentacija u borbama, Stipe Barić, Daniela Topić, predsjednik WKF-a i EKF-a Antonio Espinos, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek).

Fotografije s Prvenstva dostupne su za preuzimanje klikom na ovdje. Molimo prilikom korištenja navesti izvor: Hrvatski karate savez.  

Pratite Europsko seniorsko prvenstvo u karateu i parakarateu Zadar 2024: