Početna FILM KINO ZONA Na ljetnu pozornicu stiže malteški biser “Luzzu”

KINO ZONA Na ljetnu pozornicu stiže malteški biser “Luzzu”

Nakon akcijske nedjelje u Kino Zoni i ”Divljaka” te vrlo ugodnog razgovora s dragim gostima, Alenom Liverićem i Dariom Lonjkom, na ljetnu pozornicu večeras od 21 sat nam stiže malteški biser, humana i emotivna drama o ribaru i ribarenju – ”Luzzu”!

Drvena ribarska barka žute, plave, crvene i zelene boje, malteški ‘luzzu’ iz naslova filma, prenosi se generacijama u obitelji, od pradjeda do praunuka Jesmarka.

Jesmark je mladi malteški ribar koji uzdržava obitelj ribolovom drvenim brodom naslijeđenim od oca. Sve manji ulovi, nametnute zakonske restrikcije i kompetitivno ribarsko tržište dovode ga do financijske krize koju produbljuju neočekivani izdaci za zdravlje novorođenog sina. Očajnički želeći financijski osigurati obitelji, Jesmark ulazi u svijet ilegalnog ribolova okrećući leđa generacijama ribarske tradicije.

”Luzzu” je prvi malteški film ikada prikazan na platnu velikog festivala, Sundance Film Festivala. Glavnu ulogu tumači naturščik Jesmark Scicluna, nagrađen za svoju impresivnu ulogu priznanjem za najboljeg glumca upravo na Sundanceu, a u ostalim ulogama nalaze se Marlene Schranz i David Scicluna. Režiju potpisuje dugometražni debitant Alex Camilleri, a koliko je dobro debitirao govori nominacija za najbolji film na festivalu u Veneciji!

Malteškim brodom ”Luzzu” zaplovit ćemo u srijedu 13. srpnja od 21 sat, a ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.