Početna FILM KINO ZONA Ovu srijedu očekuje vas odlična psihološka horor drama “Janje”

KINO ZONA Ovu srijedu očekuje vas odlična psihološka horor drama “Janje”

foto: Kino zona

Nakon druženja s Trierovom ”Najgorom osobom na svijetu”, u srijedu 16. veljače vas uz psihološku horor dramu ”Janje” vodimo u maglovita islandska brda koja odišu mistikom, napetom atmosferom i nemogućnošću komunikacije.

Progonjeni neizbrisivim tragom gubitka i tihe tuge, María i njezin suprug Ingvar traže utjehu u mukotrpnom poslu na svojoj farmi ovaca u zabačenim, oštrim, vjetrom zapljusnutim krajolicima planinskog Islanda .

Dok njihova veza visi o koncu, događa se nešto neobjašnjivo, sreća još jednom blagoslovi sumorno kućanstvo para. Sada, dok bolni kraj rađa novi početak, Ingvarov problematični brat Pétur stiže na seosku kuću, prijeteći Marijinom i Ingvarovom nježnom, novootkrivenom blaženstvu. No, darovi prirode zahtijevaju žrtvu. Koliko su daleko ushićeni María i Ingvar spremni ići u ime ljubavi?

Dugometražni redateljski debi proslavljenog majstora specijalnih efekata Valdimara Jóhannssona na poseban način ujedinjuje folklornu predaju, fantaziju, horor, dramu o odnosima, odnosno, gubitcima, ali i crni humor. U glavnoj ulozi dominira izuzetna Noomi Rapace, a valja naglasiti kako je od svojeg premijernog prikazivanja film skupio hvalospjeve kritike kao i brojna priznanja poput onih za najbolju šminku i frizuru na Europskim filmskim nagradama, nagradu za najoriginalniji film u sklopu programa “Un Certain Regard” Cannes Film Festivala, ali i da se našao u među 15 finalista za nominaciju za Oscara i kategoriji najboljeg stranog filma.

”Janje” je na rasporedu u srijedu, 16. veljače u 19.30 h, u Kino Zoni u Kazalištu lutaka Zadar! Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti samo na blagajni na lokaciji prikazivanja koja se otvara sat vremena prije početka projekcije (od 18:30 h).

Ulaznice se pak mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ulazak na projekcije moguć je isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokaza i to:

• Digitalna EU COVID potvrda ili

• Negativni test (PCR- 72 sata – BAT – 48 sati) ili

• Dokaz o 1. cijepljenju – karton ili potvrda liječnika ili

• Dokaz o preboljenju (unutar 12 mjeseci) – potvrda liječnika

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.