Početna FILM KINO ZONA: Večeras na programu “Divlji miš”

KINO ZONA: Večeras na programu “Divlji miš”

Matteo Garrone nam je u četvrtak sa svojim ”Dogmanom” otkrio svu čar i bijedu kriminalnog podzemlja, a večeras u Kino Zonu stiže jedna sasvim opaljena priča iz Austrije imena ”Divlji miš”. O čemu se točno radi, pročitajte u kratkom opisu radnje.

Kraljevi se tretiraju s respektom! Tako barem smatra Georg, dugogodišnji glazbeni kritičar jednih bečkih novina. No, isto mišljenje ne dijeli glavni urednik koji mu zbog mjera štednje uruči otkaz. Dok polako kuje plan osvete, Georg novonastalu situaciju skriva od svoje supruge Johanne čija se razmišljanja uglavnom odnose na njezinu sljedeću ovulaciju i rađenje djece.  

Iza priče o krizi srednjih godina, a istovremeno i identiteta, stoji popularni komičar Josef Hader koji se ovdje nalazi u trostrukoj ulozi i to one redatelja, scenariste i glavnog glumca. Austrijski humor možda i nije internacionalno poznat, no kad pogledate ovaj specijalitet koji pršti cinizmom i provokacijama, sigurno ćete željeti i više. Zasluge za to idu naravno prvenstveno samom autoru filma koji dominira ekranom, kako ispred tako i iza kamere, a da je svoj redateljski debi odradio uspješno, u korist govori i nominacija za najbolji film na Berlinaleu 2017.

”Divljeg miša” možete pogledati ove nedjelje u 21 sat, a ulaznice, po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije.

* Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar i Koncertnim uredom Zadar.