Početna ZABAVA KINO ZONA Sutra pogledajte dokumentarni film ”Johnny Depp: Kralj kulta”

KINO ZONA Sutra pogledajte dokumentarni film ”Johnny Depp: Kralj kulta”

U jeku holivudskog suđenja stoljeća, u Kino Zoni smo kroz dokumentarni film ”Johnny Depp: Kralj kulta” odlučili zaviriti u lik i djelo glumca čije su nezaboravne uloge obilježile odrastanja brojnih generacija.

Nekad tinejdžerski idol zbog svojeg dječačkog izgleda, preživio je sve opasnosti adolescencije odnosno statusa pravog srcolomca, zaradio reputaciju respektabilnog odraslog glumca te se u konačnici pretvorio u pravu holivudsku zvijezdu. Postavši globalno poznat po svojim ekscentričnim i nekonvencionalnim filmskim odabirima, Johnny Depp je zavrijedio titulu jednog od najsvestranijih glumaca svog doba u Hollywoodu.  

Njegova sklonost da često glumi ekscentrične izopćenike čije neobičnosti društvo pogrešno shvaća učinila ga je jednim od najboljih svjetskih karakternih glumaca, s kultnim ulogama kao što su Edward Škaroruki, kapetan Jack Sparrow ili Willy Wonka. Od njegovih čudnijih uloga kao što je Ludi šeširdžija u ”Alisi u zemlji čudesa” do konvencionalnijih izvedbi poput Johna Dillingera u ”Gangsteri”, Johnny Depp uspio je osvojiti srca milijuna obožavatelja i steći epitet istinskog glumačkog kameleona. 

U dokumentarnom filmu ”Johnny Depp: Kralj kulta” britanska autorica Danielle Winter -poznata po brojnim dokumentarcima o slavnim osobama, kako iz glumačkog, tako i iz svijeta glazbe, sporta pa i politike- slaže nam jedan savršen kolaž arhivskih snimaka i izjava Deppovih učestalih filmskih suradnika i jednako slavnih prijatelja poput neizostavnog Tima Burtona, Alice Coopera, Geoffreya Rusha, Penélope Cruz ili Michaela Manna. Kroz njihove izjave otkrivamo tako što Johnny čini velikim glumcem, prijateljem i toplom osobom, a isto tako imamo priliku i ponovno se prisjetiti nekih od njegovih najpoznatijih glumačkih interpretacija.

Projekcija filma ”Johnny Depp: Kralj kulta” održat će se u Kazalištu lutaka Zadar u srijedu 11. svibnja s početkom od 19 h!

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti samo na blagajni na lokaciji prikazivanja koja se otvara sat vremena prije početka projekcije (od 18:00 h).

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Za prisustvovanje projekciji nije potrebna COVID potvrda, ali zbog ograničenog broja sjedalica osigurajte svoje ulaznice na vrijeme.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.