Početna FILM KINO ZONA Večeras stižu ”Veliki zli vukovi”!

KINO ZONA Večeras stižu ”Veliki zli vukovi”!

foto: Facebook Kino zona

Ovog četvrtka na ljetnu pozornicu Kino Zone stiže nam jedan uistinu poseban film kojeg ćete bez ikakve sumnje dobro zapamtiti. No, prije svega, riječ-dvije o samoj radnji.

Niz brutalnih ubojstava isprepliće živote trojice muškaraca: oca najnovije žrtve koji traži osvetu, policijskog detektiva koji djeluje izvan granica zakona i glavnog osumnjičenika za ubojstva – učitelja religije koji je uhapšen, a ubrzo potom i pušten na slobodu zbog policijske pogreške.

Autorski duo Aharon Keshales i Navot Papushado se nakon solidnog debitantskog horor filma ”Kelavet” odlučio na prokušanu formulu ‘posuđivanja ideja’ iz drugih žanrovskih ostvarenja što je rezultiralo jednim bizarnim i napose originalnim kolažom sastavljenim od crnog humora na tragu španjolskih komedija, snuff filmova (!), horora, trilera pa čak i britke satire.
Ispod površine naizgled jednostavne priče kriju se otvorene kritike na račun apsurdnih religioznih sukoba Židova i Arapa, ali i njihovog političkih previranja. Pod velikim utjecajem Tarantina, Chan-wook Parka, Jee-won Kima ili Polanskog, Aharon Keshales i Navot Papushado su stvorili jedan genijalan film koji možda neće leći onima slabog želudca, ali zato garantira enormnu dozu humora i nasilja.

Svojevremeno, upravo je veliki Quentin Tarantino film ”Veliki zli vukovi” proglasio filmom godine, a jel’ pretjerao u toj izjavi moći ćete saznati u četvrtak 23. srpnja u 21 h. Što se tiče brojnih nagrada i nominacija koje je film pokupio, spomenut ćemo nagrade za najbolji film i scenarij na ‘Fantasia film festivalu’, nagrade za najboljeg redatelja na festivalima ‘Fantasporto’ i ‘Sitges’, odnosno, nominaciju za najbolju kameru na festivalu u Cannesu 2014.

Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije.

  • Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar i Koncertnim uredom Zadar.