Početna SPORT KK SONIK PUNTAMIKA ZAPOČEO S PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU

KK SONIK PUNTAMIKA ZAPOČEO S PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU

Foto: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika.

Košarkaši Sonik Puntamike započeli su pripreme za novu sezonu. U izostanku glavnog trenera Stipe Kuliša koji se s kadetskom reprezentacijom nalazi na pripremama za FIBA European Challenger, momčad su na parket Jazina izveli Roko Jurlina, Jakov Vladović i Jure Šango, koji su pod paskom imali desetak igrača, uključujući novopridošla pojačanja Petra Marića, Gabriela Marića i Marka Juriča.

– Ciljevi su nam ostali isti kao lani, jer uvijek postavljamo isti cilj, a to je ostanak u ligi. Sve preko toga je dobar rezultat. Pri kraju smo definiranja igračkog kadra i radi se manje-više o momcima koji su bili na prvom treningu. Nadam se da će nas poslužiti zdravlje i da ćemo moći igrati pred publikom što će, vjerujem, biti motivirajuće za igrače – kazao je u uvodu predsjednik kluba Mirko Jošić.

Pred novu sezonu HT Premijer lige promijenjen je sustav natjecanja te će se nakon prva 22 kola momčadi podijeliti u Ligi za prvaka i Ligu za ostanak, pri čemu će dva najbolje plasirana kluba iz potonje izboriti plasman u doigravanje. Iz lige će ispasti posljednjeplasirani klub, dok će pretposljednji igrati dodatne kvalifikacije s drugoplasiranom momčadi iz Prve muške lige. Valja istaknuti da je Puntamika dobila pozivnicu za sudjelovanjem u Alpe Adria ligi, novom regionalnom natjecanju te nije isključeno da momčad iz Jazina ove sezone napravi i europski iskorak.

Foto: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

– Sustav natjecanja još uvijek nije definiran te se ne zna bi li se igralo po ligaškom modelu ili u „balonima“, no sudjelovalo bi nekoliko klubova iz Hrvatske. Dobili smo pozivnicu, ali još ćemo o njoj razmisliti nakon što dobijemo konačnu sliku o tome kako bi liga trebala izgledati – pojasnio je Jošić.

U odnosu na prošlu sezonu u kojoj je petim mjestom izjednačen najbolji rezultat u povijesti kluba Sonik su napustila šestorica igrača: Tomislav Cvitković, Lovre Runjić, Sandro Rašić, Marin Vručinić, Daniel Zovko i Jakov Vladović koji je prestao s aktivnim bavljenjem sportom. No, upravo je potonji veliko pojačanje u stručnom stožeru gdje bi svojim pogledom na košarku trebao dati dodanu vrijednost klupi Puntamike.

– „Presidente“ mi je izložio plan. Brzo smo se dogovorili za nastavak suradnje te sam prihvatio ulogu pomoćnog trenera prve momčadi. S obzirom na to da sam u Puntamici odigrao zadnju sezonu bilo je prirodno i najbezbolnije da ovdje počnem s trenerskom karijerom. Nadam se da ćemo imati kvalitetnu suradnju kakvu smo imali i dok sam igrao i da ćemo imati jednako uspješnu sezonu – poručio je Vladović.

Novo lice na zelenoj klupi je i mladi Roko Jurlina koji je prošle sezone s kadetima ostvario veliki uspjeh osvojivši brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske. Jurlina je za dobar rad nagrađen ulogom pomoćnog trenera u U14 i U15 reprezentacijama, a njegov talent je prepoznat i u Puntamici gdje je promoviran u ulogu pomoćnika Stipi Kulišu.

Foto: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika.

– Već dugi niz godina radim sa Stipom te smo na istoj košarkaškoj „valnoj duljini“. Veselim se nastavku suradnje i iskoraku u seniorsku košarku nakon pet ili šest godina koliko sam proveo u kadetima i juniorima. Okupili smo izuzetno pozitivan tim i vjerujem da ćemo imati izvrsnu suradnju i radnu etiku te da ćemo uspjeti ispuniti sve ciljeve koje smo postavili pred novu sezonu – istaknuo je Jurlina.

Pojačanjima u stručnom stožeru tu nije kraj jer će ove sezone za kondicijsku pripremu biti zadužen jedan od najboljih hrvatskih stručnjaka Jure Šango koji iza sebe ima bogato iskustvo rada u košarci, među ostalim i kao dio hrvatske reprezentacije na EuroBasketu 2017. godine.

– U Puntamiku se vraćam nakon punih 15 godina, s velikim zadovoljstvom, pogotovo kada znam da je uprava složila ovako kvalitetan stručni stožer s ljudima koje izuzetno poštujem. Jakova cijenim kao igrača s kojim sam radio nekoliko godina, Roka kao mladog trenera u naletu, dok glavnog trenera Stipu Kuliša smatram za jednog od najboljih mladih hrvatskih stručnjaka. Kada je ta priča postavljena pred mene nije bilo dileme te sam sa zadovoljstvom krenuo u ovaj projekt. Sastavili smo izuzetno zahtjevan program. Od igrača će se tražiti jako puno, prije svega visoka razina fizičke spreme kako bi na terenu ispunili sve zahtjeve koje treneri stave pred njih. Veselim se nadolazećim izazovima i nadam se da ćemo imati puno zdravlja i sreće te da ćemo sezonu dočekati u top formi – naglasio je Šango.

KK SONIK PUNTAMIKA

Dino Palčić, Filip Jošić, Marko Jurič, Petar Marić, Gabriel Marić, David Pavin, Niko Manojlović, Dino Ninčević, David Pavin, Juraj Brajčić, Dominik Zelanto, Ante Gospić i Marino Šarlija.

Trener: Stipe Kuliš

Pomoćni treneri: Roko Jurlina i Jakov Vladović

Kondicijski trener: Jure Šango.