Početna SPORT KK ZADAR: “Hvala navijačima!”

KK ZADAR: “Hvala navijačima!”

Košarkaši Zadra jučer su odigrali utakmicu 7. kola regionalne ABA lige kada im je u goste doša Crvena Zvezda, jedna od najboljih europskih momčadi današnjice. Zvezda je upisala gostujuću 81-74 pobjedu u sjajnoj atmosferi dvorane Krešimir Ćosić, a sam susret je prošao bez incidenta, dok tako nije bilo dan uoči utakmice. Podsjetimo, u subotu su nepoznati maskirani počinitelji fizički napali i ozlijedili dvojicu novinara Mozzart Sporta te člana Upravnog odbora Crvene Zvezde, a to je dovelo do straha da bi incidenta moglo biti i u dvorani. Ipak, sve je prošlo u najboljem redu, a iz Zadra su se oglasili priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Košarkaški klub Zadar jučer je bio domaćin utakmice 7. kola AdmiralBet ABA lige s Crvenom zvezdom Meridianbet. Utakmici su prethodila dva incidenta zbog kojih je KK Zadar izrazio žaljenje i uputio javnu ispriku redakciji Mozzart Sporta i gostujućem klubu.

Atmosfera na samoj utakmici koja se jučer odigrala pokazala je da je odluka ABA lige j.t.d. o njezinom odigravanju bila potpuno opravdana te da je napad na goste bio izdvojeni incident na koji klub nije mogao utjecati. Od početka do kraja publika je bodrila svoju momčad, uz eventualne manje provokacije koje su nažalost uobičajene na sportskim borilištima, ali bez ijednog izgreda prije, tijekom i nakon utakmice.

Zahvaljujemo navijačima koji su se odazvali na naš apel i osvjetlali obraz kluba i grada. Pokazali su da mogu biti velika podrška momčadi tijekom utakmice, zbog čega su košarkaši davali svoj maksimum do samog kraja. Zahvaljujemo također djelatnicima PU zadarske, zaštitarima i pratećem osoblju koje je omogućilo da se cijeli događaj održi na najvišoj razini. Ovakav razvoj događaja veliki je vjetar u leđa klubu u njegovom daljnjem sportskom i svekolikom razvoju.

Mi smo Zadar!”