Početna SPORT KK ZADAR Osvrt na dosadašnji tijek suđenja

KK ZADAR Osvrt na dosadašnji tijek suđenja

Zadar, 06.02.2024.. - Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku. 19. kolo AdmiralBet ABA lige KK Zadar - KK Mega MIS Foto: Zvonko KUCELIN/KK Zadar

Osvrt na dosadašnji kriterij suđenja u finalnoj seriji košarkaškog prvenstva i apel za kvalitetno suđenje u nadolazećim utakmicama; bez obzira na značaj utakmica i pritisak očekivalo se da suci budu na „visini zadatka“ i da svoj posao odrade s manje pogrešnih odluka.

Najveći broj pogrešnih procjena odnosi se na kontakt situacije, posebno leđima prema košu naših igrača Lovre Mazalina i Luke Božića. Također i ostalih obrambenih situacija gdje je neograničeno korištenje ruku u sprječavanju naših igrača u kvalitetnim rješenjima. Sve to utjecalo je na kvalitetu košarkaške igre, što je smatramo, svim akterima u interesu.

Kontrola utakmice nije bila pravilno raspoređena između sudačkog trojca. To znači da između njih nije postojao jednak kriterij donošenja odluka.

Simptomatično je da će, trojac koji je sudio treću utakmicu, suditi i četvrtu (dvojica su sudili i prvu utakmicu). Pitanje koje se nameće, ima li HKS favorita u ovoj finalnoj seriji i postoje li i drugi kvalitetni suci u hrvatskoj košarci?

Uz kvalitetno suđenje, neka bolji pobjedi!

Sportski pozdrav,

KK Zadar