Početna VIJESTI “MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA” Građani predali oružje i minsko-eksplozivna sredstva

“MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA” Građani predali oružje i minsko-eksplozivna sredstva

Foto: MUP

Jučer je građanin policijskim službenicima predao 7 tromblonskih mina, 3 ručne bombe, tromblonski nastavak za poluautomatsku pušku, 3 spremnika za automatsku pušku te 445 komada raznog puščanog streljiva, dok je drugi građanin dragovoljno predao jednu ručnu bombu. Predana minsko-eksplozivna sredstva i streljivo je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Podsjećamo građane na akciju „ Manje oružja – manje tragedija“ koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predajeneće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak“, podsjećaju u PU Zadarskoj.

Stoga se pozivaju građani, koji posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva, vatreno oružje ili streljivo, da ga ne odbacuju, već da se telefonom jave u najbližu policijsku postaju (192). Nakon poziva, na njihove kućne adrese uputit će se specijalizirani policijski službenici u civilu, s vozilom bez policijskih oznaka, koji će potom takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana, kao i sigurnu predaju oružja.