Početna ZABAVA MARIO PADELIN: USKORO PROMOCIJA KNJIGE I NOVOG CD-a

MARIO PADELIN: USKORO PROMOCIJA KNJIGE I NOVOG CD-a

FOTO: noviradio.hr

Jutros nam je u goste došao Mario Padelin. Marija znamo kao vrsnog zadarskog kantautora, pisca, pjesnika, novinara i humanitarca tako da nam tema za razgovor nije nedostajalo.

Iako je jedan od veterana udruge Zadarski pisci – ZaPis, Mario je nedavno objavio svoju prvu knjigu „Jednostavna filozofija života.“

Radi se o tekstovima iz magazina Zadarskog lista koji su imali jedan relevantan broj čitanja. Na 300 stranica velikog formata, 66 poglavlja i puno pripadajućih fotografija knjiga prati slijed života od rođenja do smrti uz jedan satiričan pristup.“

Ono što uskoro slijedi je promocija knjige, ali i novog CD-a. 90-ih godina Mario je bio član legendarnog zadarskog banda Zločesti reaktor koji je s radom prestao 2001. godine.

Nakon nekoliko nastupa na Zadarfestu i jednog snimljenog albuma, koji nikada nije ugledao svjetlo dana, došlo je do zasićenja“, kazao je Padelin.

Međutim, nakon dosta godina Padelin se vratio glazbi i to s novim projektom Neutješni div.

Imao sam nevjerojatnu sreću da sam u Zadru upoznao Ivana Grancarića Grancu koji je poznat po svojim spotovima. Upravo sam zahvaljujući njemu uspio dovršiti i snimiti moje pjesme za prvi album Neutješnog diva „Rubom crne šume“.  

Radi se o akustičnom albumu s 10 pjesama, a  Padelin se posebno zahvalio Goranu Kneževiću iz grupe Veli Jože iz Zagreba te našem Zadraninu Ivi Iviću koji je odsvirao klavir na albumu. Mario trenutno radi na drugom albumu „Bajke i parabole o divu neutješnom“. Za sada su snimljene tri pjesme, a album će biti dosta drugačiji od prvog. Za kraj, Mario nam je najavio i suradnju njegovog Neutješnog diva sa Šimom Boticom poznatim zadarskim turističkim vodičem i glazbenikom.

Snimit ćemo jedan veseli rap. Radi se o pjesmi koja je bila planirana za Zločesti reaktor još prije 20 godina. Očekujem kako će pjesma i spot biti gotovi kroz mjesec dva“, rekao nam je za kraj Padelin.