Početna SPORT Matej Nevešćanin i Lora Magaš iz KSV Zadar 2011 putuju u Kanadu...

Matej Nevešćanin i Lora Magaš iz KSV Zadar 2011 putuju u Kanadu na Svjetsko juniorsko prvenstvo

Lora Magaš i Matej Nevešćanin iz Kluba skokova u vodu Zadar 2011, u pratnji trenera Šime Perića, danas putuju prema Kanadi, točnije Montrealu, gdje ih očekuje nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Lora i Matej na ovom prvenstvu nastupaju kao dio šesteročlane ekspedicije koja će braniti boje reprezentacije Hrvatske.

I dok će Lori ovo biti prvi nastup na svjetskoj smotri, na kojem nastupa u disciplinama daske 3m i sinkro skokovima s daske 3m, Matej će u Kanadi pokušati uzeti novu svjetsku juniorsku medalju nakon što je prošle godine u Kijevu ostvario povijesni rezultat osvojiviši u konkurenciji mlađih juniora broncu u disciplini daska 1 metar što je ujedno i prvo svjetsko odličje u povijesti hrvatskih skokova u vodu. Na istom prvenstvu Matej je zauzeo i četvrto mjesto s daske 3 metra, dok su u sinkro skokovima s daske 3 metra Matej i David Ledinski završili na 6. poziciji.

– Pripremni dio smo odradili kako smo i očekivali, vrlo intenzivno, i mislim da smo spremni za ovo natjecanje. U Kanadi ćemo težiti tome da nastavimo pozitivan niz osvjanja medalja na velikim natjecanjima. Ovo je za mene najveći izazov dosada i dat ću sve od sebe da se kući vratim s novom medaljom. Sa mnom će na prvenstvu biti i moj trener Šime koji je definitivno najbolji trener s kojim sam radio dosada – kaže Matej koji će u Kanadi nastupiti u disciplinama daska 1m, daska 3m i sinkro skokovima s daske 3m u paru s Davidom Ledinskim.

Svjetsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu u Montrealu održava se od 27. studenoga do 4. prosinca. Uz Loru i Mateja za Hrvatsku će nastupiti još i Bruna i Marko Huljev iz KSV Zadra te Barbara Bartolić i David Ledinski iz KSV Nema. U Kanadi će iz KSV Zadra 2011, kao dio Ukrajinske reprezentacije, nastupiti još i aktualne europske prvakinje Anna Arnautova i Nika Shurda te trenerica u klubu Julija Likhachova.