Početna HRVATSKA Međunarodni dan biološke raznolikosti, PP Vransko jezero časti besplatnim edukativnim vođenjem

Međunarodni dan biološke raznolikosti, PP Vransko jezero časti besplatnim edukativnim vođenjem

Međunarodni dan biološke raznolikosti 22. svibnja ove se godine obilježava pod sloganom “Naša rješenja su u prirodi” čime se naglašava važnost zajedničkog djelovanja u izgradnji budućnosti koja je u skladu s prirodom, a u Hrvatskoj se obilježava i Dan zaštite prirode.

Koja sve rješenja donosi priroda i bioraznolikost močvare otkrijte kroz vikend 23/24. svibnja kada vas povodom proslave ovog važnog dana Park prirode Vransko Jezero časti besplatnim edukativnim vođenjem na drvenoj poučnoj stazi u Ornitološkom rezervatu – uz kupljenu ulaznicu. Edukativno vodstvo održati će se oba dana u 14:00 sati.

Broj sudionika u edukativnom vodstvu je ograničen pa svi zainteresirani mogu rezervirati svoje mjesto na broj 0912323099 ili mail adresu: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja međunarodnim danom biološke raznolikost) s ciljem poboljšanja razumijevanja i jačanja svijesti o pitanjima biološke raznolikosti. Dok je globalna zajednica prozvana da preispita svoj odnos prema prirodnom svijetu, jedno je sigurno: unatoč svom tehnološkom napretku potpuno ovisimo o zdravim i živopisnim ekosustavima za našu vodu, hranu, lijekove, odjeća, gorivo, sklonište i energiju. Ovogodišnja tema „Rješenja su u prirodi“ naglašava nadu, solidarnost i važnost suradnje na svim razinama s ciljem izgradnje budućnosti života u skladu s prirodom.