Početna ZABAVA Mia za Novi uoči polufinala Eurosonga: “Jako sam uzbuđena, počela je i...

Mia za Novi uoči polufinala Eurosonga: “Jako sam uzbuđena, počela je i tremica, ali sve je u granicama normale”

Foto: EBU/Andres Putting

Eurosong 2022. jučer poslijepodne je i službeno otvoren. Svih 40 izvođača sa svojim delegacijama prošetali su tirkiznin tepihom uz poznati torinski dvorac Venaria Reale.  Na tirkiznom tepihu, a poslije i zabavi povodom otvorenja Eurosonga, naravno bila je i naša Mia Dimšić koja je zasjala u rozoj haljini i štiklama.

Zvali smo Miju dan prije prve polufinalne večeri u Torinu. Ispričala nam je dojmove s jučerašnjeg partyja otvorenja, ali je rekla da ju uoči nastupa pred milijunskim auditorijem hvala mala trema.

„Uskoro idemo na generalnu probu, nakon čega navečer nastupamo za žiri. Tako da će danas biti jedan jako ispunjen dan. Jako sam uzbuđena. Počela je lagano i tremica, ali sve je u granicama normale. Pripremamo jedan lijep emotivan nastup i nadam se da će se svidjeti ljudima“, rekla nam je Mija.  

„Sinoć smo svi skupa bili na partyju. To je bilo jako lijepo jer smo bili svi zajedno  na jednom mjestu, delegacije svih zemalja. Prvo na tom tirkizom tepihu, a kasnije na zabavi otvorenja. Ima dosta zanimljivih delegacija, već sam razmijenila i kontakte s nekima i pričala o nekim potencijalnim suradnjama. To je za mene najvažniji dio. A sve to se najbolje dogovara i napravi upravo uz party“.

Mia je oduševila i svojim engleskim jezikom, točnije american english naglaskom,  kojim barata kao da je jedno vrijeme živjela u SAD-u.  

„Studirala sam engleski i njemački jezik tako da je engleski jezik važan dio moga života, moga obrazovanja….imam puno prijatelja u inozemstvu, puno sam putovala, tu se nekako brusi jezik. Ali moram priznati da mi je ovo iskustvo, Eurosong, izbrusilo engleski jezik. Nisam se dugo tako intezivno služila njime. Od Dore do sada dala sam zaista jako puno intervjua upravo na engleskom jeziku“.

Mia nam je otkrila i da ima drage ljude u Zadru te da uskoro i dolazi u Donatov grad jer je kuma na vjenčanju. Detalje nije otkrila.

„Jako se veselim. Zadar i ja imamo puno veza“, poručila je Mija kojoj želimo sreću na Eurosongu i plasman u finale.

66.natjecanje za najbolju pjesmu Eurovizije počinje sutra, prvom polufinalnom večeri, s početkom u 21:00 sat, u Pala Alpitour Areni u Torinu u Italiji. 17 izvođača će pokušati osigurati mjesto u finalu i te prve polufinalne večeri nastupa i naša predstavnica Mia Dimšić. Ona je na rasporedu 11. dok će večer otvoriti nastup predstavnika Albanije.