Početna VIJESTI MINISTAR ERLIĆ O EPPO-u “Mi nemamo problema s transparentnošću trošenja europskih sredstava!”

MINISTAR ERLIĆ O EPPO-u “Mi nemamo problema s transparentnošću trošenja europskih sredstava!”

foto: noviradio.hr

Obzirom na nedavne afere, ali i polemiku oko EPPO-a, na današnjoj konferenciji “ITU ZADAR 2030.” koja se održala u dvorani Novog studentskog doma, upitali smo ministra Šimu Erlića smatra li on je li Ured europskog tužitelja potreban u Hrvatskoj.

“Vlada je jasno izašla sa tim stavom da trebamo europskog tužitelja. I brojne druge članice su se odlučile imati europskog tužitelja. Mi nemamo problema s pokazivanjem transparentnosti trošenja europskih sredstava iz Europskih fondova. Kontinuirano surađujemo sa svim institucijama, ne samo sa EPPO-om već i sa OLAF-om kao i s drugim našim domaćim institucijama od DORH-a do Uskoka. Sva projektna dokumentacija i ugovori koji su dio našeg Ministarstva i sustava upravljanja i kontrole naših agencija, dostupna je i sve je transparentno. Mi redovno surađujemo sa svim tim institucijama na mjesečnoj razini, te im doznačujemo potrebnu dokumentaciju koja im je potrebna za provedbu istražnih radnji”, odgovorio je Erlić.

Dodao je kako oni kao Ministarstvo nemaju nikakav problem da je EPPO u Hrvatskoj, te da ne vidi razloga da se oko toga pravi toliko buke.