Početna CRNA KRONIKA MORH potvrdio da je priveden vojnik čiji je pas do smrti izgrizao...

MORH potvrdio da je priveden vojnik čiji je pas do smrti izgrizao 82-godišnju ženu

Pripadnici Pukovnije vojne policije priveli su, u suradnji s policijom, djelatnu vojnu osobu koju Policijska uprava zadarska tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Riječ je o unuku 82-godišnjakinje koju je u stanu na Bulevaru do smrti izgrizao njegov pas pasmine američki stafordski terijer.

Pripadnici Pukovnije vojne policije priveli su, u suradnji s policijom, djelatnu vojnu osobu koju Policijska uprava zadarska tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Vojni policajci prepratili su tu djelatnu vojnu osobu u službene prostorije PU zadarske. Kriminalističko istraživanje provodi policija. Privedeni se tereti za teško kazneno djelo počinjeno izvan službe. Vojna policija dalje poduzima sve radnje u smislu utvrđivanja stegovne odgovornosti tog pripadnika Oružanih snaga.

Podsjetimo, jučer je u Zadru u stanu pronađeno tijelo 82-godišnje žene koja je preminula od posljedica ugriza psa koji je navodno pripadao njezinom unuku.

Ministarstvo obrane, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić i Oružane snage Republike Hrvatske izražavaju žaljenje zbog tragičnog događaja u Zadru, u kojem je smrtno stradala 82-godišnja žena.

ZA NAVEDENO KAZNENO DJELO KAZNA ZATVORA JE OD 1 DO 8 GODINA

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom, policija će nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru dostaviti kaznenu prijava zbog sumnje da je počinio Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti opisanom u čl. 222. st.4. u svezi s čl. 215. st.3. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona RH, te će danas u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
 
Sukladno odredbama Kaznenog zakona RH ( NN 125/11, 144/12, 56/15, 61/15, 101/17, 118/18, 126/19, 84/21, 114/22,114/23) za počinitelje navedenog kaznenog djela propisana je kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.