Početna SPORT Mornar otplovio prema Baru s bodovima. Zadranima ostala glavobolja

Mornar otplovio prema Baru s bodovima. Zadranima ostala glavobolja

Očekivani poraz upisali su košarkaši Zadra na otvaranju ABA lige. Mornar iz Bara u prvom je kolu na Višnjiku slavio rezultatom 82:66, a prema viđenom čini se kako je domaćin još dobro i prošao. Utakmice protiv Gorice i Alakara otkrile su brojne nedostatke momčadi Zadra koje je crnogorski sastav samo potvrdio. Uz tanku igru ispod koša, koju smo detektirali još prije nekoliko tjedana, kao problem u ovoj utakmici iskrsnula je organizacija igre koja je dobrano “štekala” kada su protivnički igrači bili mrvicu agresivniji. A nažalost po zadarske igrače, bilo je ovo jedno od rijetkih izdanja sastava iz Bara da su u obrani izgeldali čak i bolje nego u napadu. To potvrđuje i 13 izgubljenih lopti Zadra u prvom poluvremenu.

Gosti su dominantno otvorili susret i već nakon tri minute na svojoj strani imali vodstvo od 10:0. Strah Zadrana bio je očit i jedino dobro u svemu tome bilo je što Mornar u tim trenucima nije otišao na veću razliku. Post Zadra prekinuo je Mavra ubačajem za tri poena nakon čega je domaćin više-manje konstantno bio u zaostatku od desetak poena.

Mijenjao je trener Zadra Veljko Mršić, pokušavao pronaći najbolja riješenja na parketu ali sve je bilo uzalud. Zadar je teško dolazio do koša i jedina sreća bila je ta što niti Mornar nije bio šuterski raspoložen pa je koševima siromašna druga dionica zvršila rezultatom 12:11 za goste, odnosno 40:25.Već tada bilo je jasno kako Zadar ne može nauditi boljem protivniku unatoč minijaturama Dominika Mavre koji je praktički sam držao ekipu iznad vode. No, gosti su rutinski odigrali do samog kraja i potpuno zasluženo put Bara odnijeli prve bodove.

Najbolji strijelac Zadra bio je već spomenuti Mavra sa 21 košem, dok je Mornar predvodio Jacob Pullen sa 15 poena. Zadrani do idućeg susreta u ovom natjecanju imaju manje od 48 sati odmora jer ih već u nedjelju u Beogradu očekuje sraz protiv ekipe MegaSoccerbet.

I jedan zanimljiv detalj za kraj. Tornado je pet minuta prije isteka 40 minute skandirao ime Danijela Jusupa što je pljeskom podržao i ostatak gledatelja u dvorani. Iako nije bilo glasno čulo se i “Mršiću odlazi” uz već standardno “Uprava odlazi”. Očito je kako navijači ove sezone neće imati previše strpljenja kada su u pitanju “sječe” glava.

A upravo je strpljenje nešto što Mršić zaziva još od dolaska podno svod Višnjika.