Početna PROMO mr.sc.dr. Gordana Bubičić Bajek savjetuje: Regenerirajte svoju kožu nakon ljeta, redovito pregledavajte...

mr.sc.dr. Gordana Bubičić Bajek savjetuje: Regenerirajte svoju kožu nakon ljeta, redovito pregledavajte madeže

Znamo da je koža  najveći organ ljudskog tijela i zbog toga su  održavanje zdravlja kože i uočavanje na vrijeme promjena na koži vrlo važni za zdravlje cijelog organizma. Kada se uoče promjene na koži, ali i na sluznicama, noktima, vlasištu preporučuje se obaviti dermatološke i venerološke preglede. Dok se dermatologija bavi dijagnostikom i liječenjem patoloških zbivanja na koži, venerologija  postavlja dijagnozu i liječi spolne bolesti. I jedan i drugi pregled možete obaviti u Privatnoj specijalističkoj dermatovenerološkoj ordinaciji mr.sc.dr.Gordane Bubičić Bajek.

Doktorica Bubičić Bajek ističe kako joj se u ordinaciju javljaju žene s brojnim problemima vezanim uz promjene na koži i sluznici. „Dijagnostika je šarolika. Kada pacijenti uoče nešto na koži uglavnom odmah reagiraju. U zadnje vrijeme  ima dosta alergija odnosno kontaktnih dermatitisa, zatim dolaze na preglede madeža dermatoskopijom, ne samo ako su primijetili promjene na madežima nego dolaze i jednom godišnje na kontrolu.  Pregledamo im sve madeže i onda su mirni.“ Doktorica Bubičić Bajek naglašava kako je od presudne važnost na vrijeme uočiti promjene na madežima – oblik, boju, eventualno krvarenje –  zbog uspješnosti daljnjeg liječenja odnosno sprječavanja nastanka raka kože – melanoma.  Osim dermatoskopije, u ordinaciji doktorice Bubičić Bajek radi se i mikroskopiranje te se uzimaju i brisevi kože za daljnju analizu.

Današnji ubrzani tempo života, a pogotovo stres, uvelike utječu na našu kožu koja uslijed toga mijenja svoj izgled, gubi sjaj. Privatna specijalistička ordinacija mr.sc.dr.Gordane Bubičić Bajek riješava i estetske probleme  – uklanjanje bora injekcijama botoksa, punjenje bora filerima hijalurona, uklanjanje prekomjerne dlakavosti i kapilara laserom.  Dostupan je i dermapen tretman mikroiglicama koji  potiče kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju te smanjuje ožiljke i strije.

Najveća greška koju žene rade je kad ne njeguju pravilno svoju kožu“, ističe doktorica Bajek dodavši kako je čišćenje kože ujutro, a pogotovo navečer prije spavanja vrlo važno za zdravlje kože, uz naravno, dnevnu hidrataciju kože i nanašenje hranjive noćne kreme. „Od presudne je važnosti i naš način života, smanjenje stresa, a posebno prehrana i dovoljno unošenje tekućine u organizam jer se to na kraju sve reflektira na koži“, nastavlja doktorica i savjetuje sve žene da nakon ljeta i izloženosti suncu i UV zračenju naprave jednu regeneraciju kože lica i vrata koja je najizloženija vanjskim utjecajima.

U ordinaciju doktorice Bubičić Bajek možete se s povjerenjem obratiti i kod liječenja spolnih bolesti. „Kao i kod kože i kod spolnih bolesti i promjena na spolovilu bitno je da se uoči problem tako da na vrijeme reagiramo, ustanovimo terapiju  i prekinemo lanac prijenosa određene spolne bolesti“, naglašava doktorica.

Vrhunska profesionalnost, stručnost i potpuna diskrecija pomoći će vam u riješavanju vaših zdravstvenih tegoba i estetskih problema.

Specijalistička dermatovenerološka ordinacija mr.sc.dr.Gordane Bubičić Bajek nalazi se na adresi Veslačka 6, Zadar, broj telefona: 023 315 926.