Početna CRNA KRONIKA Na “Kalmetini” u prometnoj nesreći vozačica (51) zadobila ozljede opasne po život

Na “Kalmetini” u prometnoj nesreći vozačica (51) zadobila ozljede opasne po život

Foto: PU Zadarska

Jučer, 08. svibnja oko 16,45 sati na DC-424, dionica Babindub -Zemunik, dogodila se prometna nesreća dva vozila, u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život.

Prema rezultatima očevid do prometne nesreće je došlo kada je 55-godišnji vozač upravljajući teretnim vozilom (dodano priključno vozilo) splitskih registracijskih oznaka, krećući se državnom cestom u smjeru Zemunika, iz zasad neutvrđenih razloga naletio na osobno vozilo također splitskih registarskih oznaka, a koje se navedenom prometnicom kretalo ispred njega u istoj prometnoj traci.
Od siline udara osobno vozilo se odbija, nakon čega se rotira i potom udara u zaštitnu ogradu, dok se teretno vozilo nastavlja kretati te udara u zaštitnu ogradu na lijevoj prometnoj traci.

U nesreći je ozljede zadobila 51-godišnja vozačica osobnog automobila, kojoj je liječnička pomoć pružena u OB Zadar, gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život.

Poradi osiguranja mjesta događaja te obavljanja očevida,  za sav promet bila je zatvorena dionica DC-424, od Sv. Martina do čvora Tromilja, u vremenu od 16,50 do 19,30 sati, za koje vrijeme se promet odvijao obilazno.

U tijeku je kriminalističko istraživanja u svezi kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.