Početna FILM Na programu Kino Zone tuniski kandidat za Oscara, satirična drama “Čovjek koji...

Na programu Kino Zone tuniski kandidat za Oscara, satirična drama “Čovjek koji je prodao svoju kožu”

U nedjelju 14. studenog započelo je 19. izdanje Zagreb Film Festivala, a s velikom radošću možemo objaviti kako Kino Zona i ove godine kroz poseban program ‘ZFF PUTUJE’ našim gledateljima paralelno s odvijanjem samog festivala omogućuje gledanje vrhunskih naslova s dosadašnjih izdanja. U četvrtak 18. studenog ćemo tako moći pogledati tuniskog kandidata za Oscara, prvog u njihovoj povijesti, izvanrednu satiričnu dramu ‘’Čovjek koji je prodao svoju kožu’’.  

U očajničkoj potrazi za novcem i papirima koji će mu omogućiti da se domogne Europe i spasi voljenu ženu od prisilnog braka, mladi Sirijac Sam Ali prihvaća ponudu glasovitog umjetnika koji njegova leđa želi pretvoriti u umjetničko djelo. Misleći da dobiva slobodu, Sam završava kao eksponat u europskim muzejima.

‘’Čovjeka koji je prodao svoju kožu’’ režirao je Kaouther Ben Hania, u glavnim ulogama nastupaju Yahya Mahayni, Dea Liane, Koen De Bouw, odnosno, globalno poznata talijanska glumica Monica Bellucci, a valja spomenuti i kako je film uz gore spomenutu nominaciju zavrijedio i nagradu za najboljeg glumca na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji te onu za scenarij na festivalu ‘Tallinn Black Nights’.  

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) od 19:30 h.

*U skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ulazak na projekcije moguć je isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokaza i to:

  • Digitalna EU COVID potvrda ili
  • Negativni test (PCR- 72 sata – BAT – 48 sati) ili
  • Dokaz o 1. cijepljenju – karton ili potvrda liječnika ili
  • Dokaz o preboljenju (unutar 12 mjeseci) – potvrda liječnika

Iznimno od gore navedenog, ulaz je dozvoljen mlađima od 16 godina i osobama koje imaju liječničku potvrdu da se ne mogu cijepiti.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.