Početna VIJESTI Na Sveučilištu u Zadru otvoreni Dani psihologije

Na Sveučilištu u Zadru otvoreni Dani psihologije

Na Sveučilištu u Zadru danas su s radom počeli 24. Dani psihologije, jedna od najznačajnijih sveučilišnih manifestacija koja okuplja istaknute stručnjake i studente iz područja psihologije. I ove godine sudionicima će u tri dana održavanja biti ponuđen bogat program koji uključuje četiri pozvana predavanja, sedam simpozija, tri okrugla stola, predstavljanje novih izdanja te ukupno 180 priopćenja.

Konferencija nastavlja bogatu tradiciju razmjene znanja i iskustava, koja je ključna za napredak i razvoj zadarske znanstvene i stručne zajednice, istaknuo je u pozdravnoj riječi prorektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić.

– Ova konferencija pruža priliku za razmjenu znanja i iskustava, potičući nas sve na daljnje istraživanje i osobni razvoj. Kao dugogodišnji član Odjela za psihologiju i organizacijskih odbora Dana psihologije, svjedočim neprocjenjivoj vrijednosti koju ovakva okupljanja imaju za akademsku zajednicu i širu društvenu zajednicu.

Svake godine, Dani psihologije u Zadru su vrijeme kada se možemo povezati na osobnoj i profesionalnoj razini, dijeleći svoje strasti i izazove u nastojanju da bolje razumijemo ljudski um i ponašanje. Za mene osobno, ova konferencija predstavlja priliku da reflektiram na svoj vlastiti profesionalni put i rast, podsjećajući me na razloge zbog kojih sam izabrao ovaj poziv. Ovdje sam kako bih i dalje učio od vas, podijelio svoja iskustva i zajedno s vama razvio nove perspektive koje mogu obogatiti našu praksu i istraživanja. Zajedno možemo pridonijeti ne samo napretku naše struke, već i boljem razumijevanju i skrbi za one kojima je naša pomoć najpotrebnija, rekao je Penezić.

Ovogodišnji program nudi niz izuzetno zanimljivih predavanja i radionica koje će potaknuti nove ideje i pružiti dublje uvide u različite aspekte psihološke znanosti. Od pozvanih predavanja do simpozija, svaki segment programa oblikovan je tako da odražava dinamičnost i širinu ove znanstvene discipline.