Početna SPORT Na Višnjiku od 2. do 8. kolovoza teniski ženski UTR-ov turnir!

Na Višnjiku od 2. do 8. kolovoza teniski ženski UTR-ov turnir!

Niz turnira na zemljanim terenima u teniskom kompleksu Športskoga centra Višnjik, u sklopu Universal Tennis Ratinga (UTR), nastavit će se u ponedjeljak, 2. kolovoza 2021.

Nakon uspješno održanoga muškoga turnira, na kojemu je trijumfirao Matija Pecotić, povremeni član hrvatske reprezentacije za Davisov kup, na programu su dva ženska turnira.

– Prvi će turnir u ženskoj konkurenciji biti od 2. do 8. kolovoza, a drugi odmah nakon njega. S UTR-om su ugovorena četiri turnira na Višnjiku, dva muška i dva ženska, s visokom vjerojatnošću da ćemo u ovoj godini imati još dva. Konkurencija je dosta jaka, zanimanje je veliko jer se Zadar sa svojim teniskim spektaklima na Višnjiku etablirao kao privlačno i atraktivno odredište za brojne tenisačice i tenisače – govori Lovre Rončević, predsjednik TK-a Zadar 08, ujedno direktor turnira, koji (turnir) ovaj klub organizira zajedno sa ŠC-om Višnjik.

Na prvom ženskom turniru nastupit će 20 igračica, format natjecanja je istovjetan kao i u konkurenciji tenisača. 20 igračica najprije će igrati u četirima skupinama po pet, potom će se razigravati do nedjelje, 8. kolovoza 2021. kad će se igrati za plasman. Nagradni fond je 20 tisuća američkih dolara, a dio mečeva bit će streamingom dostupan svakom ljubitelju tenisa na kugli zemaljskoj.

Turnir je okupio niz igračica iz Češke, Rusije, Slovačke, Srbije, Kazahstana, Rumunjske, Bugarske i Hrvatske iz koje su nastup prijavile Tara Wurth, Katarina Žužul, Lea Jurković, Ema Bubalo, Matea Mamić, Victoria Borodlina, Noa Krznarić i Marina Pavković.