Početna KORONAVIRUS Na zadarskom području 15 novozaraženih, dvoje preminulih

Na zadarskom području 15 novozaraženih, dvoje preminulih

Na području Zadarske županije 15 je novooboljelih osoba od koronavirusa, a dvije su osobe preminule. Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar(11), Benkovac(2) i Biograd(1) te općine Vrsi(1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 154 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 1297 stanovnika, a izliječeno je još  38 osoba.

Od posljedica infekcije koronavirusom preminuo je muškarac u dobi od 80 godina te žena u dobi od 86 godina.

Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 50 bolesnika od kojih je 7 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 13 pacijenata.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Prema dosad pristiglim podatcima, na području Zadarske županije trenutno boravi 328 osoba s područja stradalih u potresu. Molimo sve obitelji ili njihove domaćine, ukoliko imaju potrebe za bilo kakvom vrstom pomoći (hrana, odjeća, liječnička skrb ili bilo koji drugi oblik zdravstvene zaštite) da se jave na telefonski broj 350-318 ili e-mail stozercz@zadarska-zupanija.hr.

Sve stanovnike Zadarske županije koji su u svoje domove primili obitelji s područja pogođenih potresom i dalje pozivamo da nam dostave njihove podatke zbog evidencije o broju ljudi na našem području, njihovim potrebama te kako bi mogli dostaviti informacije Stožeru civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Informaciju možete dostaviti i na e-mail Stožera civilne zaštite Zadarske županije (stozercz@zadarska-zupanija.hr).

PREGLED-OBOLJELIH-11-01-2021-