Početna VIJESTI NAGRADA ZADARSKE ŽUPANIJE Cromaris lider u proizvodnji ribe, prošle je godine prodao...

NAGRADA ZADARSKE ŽUPANIJE Cromaris lider u proizvodnji ribe, prošle je godine prodao preko 10 tisuća tona svježe ribe

foto: cromaris

Cromaris d.d dobitnik je ovogodišnje županijske nagrade za postignuća u području gospodarstva. Cromaris, vodeći hrvatski i šesti proizvođač brancina i orade u svijetu, najbrže je rastuća tvrtka te predvodnik u kvaliteti i inovativnosti proizvoda u industriji mediteranske ribe. Član uprave Cromarisa za uzgoj i preradu Dane Desnica istaknuo je za Novi radio kako su iznimno počašćeni ovom nagradom posebno ako se uzme u obzir u kakvim se uvjetima radilo i poslovalo prošle godine.  

Proteklu je 2020. godinu obilježila kriza izazvana koronavirusom, koja je pak prouzročila logističke izazove u distribuciji svježe i prerađene ribe te pad HORECA kanala na ključnim tržištima. To je zahtijevalo brzu prilagodbu u prodajnom portfelju, te organizaciji proizvodnje i distribucije.

„Cromaris je i u takvim okolnostima ostvario prodaju od 10.376 tona ekvivalenta svježe ribe, što je za devet posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem. Ovo je pokazatelj da Cromaris i u teškim vremenima može imati uspješno poslovanje. Cromaris je stvoren 2010. Godine spajanjem tri tvrtke koje imaju dugogodišnju tradiciju u uzgoju ribe, a u posljednjih 10 godina došao s tisuću do 10 tisuća tona prodane ribe“. istaknuo je Desnica.

Cromaris je kroz godine jako puno ulagao i u opremu i u ljude i danas raspolaže najmodernijom tehnološkom opremom za uzgoj ribe.

„Do sad je preko milijardu kuna uloženo u najmoderniju tehnologiju u Cromarisu. „ kazao je Desnica te dodao kako im jako puno znači što je njihov trud i rad prepoznala Zadarska županija koja im je i dodijelila ovu nagradu.

Budućnost Cromarisa je nesumnjivo blistava jer očekuju da će učvrstit svoju lidersku poziciju na tržištu te će ići ka daljnjem unaprjeđenju proizvodnje. „Ovu godinu očekujemo završiti s čak 12 tisuća tona prodane ribe. „ dodao je na kraju Desnica.