Početna SPORT NAKON 18 DANA ZADAR SE VRAĆA NA PARKET!

NAKON 18 DANA ZADAR SE VRAĆA NA PARKET!

Zadar, 12.10.2021. - HT Premijer liga, utakmica 5. kola između KK Zadar i KK Split. Foto KK Zadar/Zvonko KUCELIN

Košarkaši Zadra nakon 18 dana bez utakmice, radi odgođenih utakmica radi problema s virusom Covid-19, u petak na Višnjiku u Krešinom domu od 18 sati dočekuju ekipu Krke Novo Mesto. Nakon pauze, Zadar će imati težak raspored jer samo dan nakon susreta s Krkom dočekuje Šibenku, a već u ponedjeljak momci putuju put Pule gdje će odigrati susret osmine finala Kupa Krešimir Ćosić.

Kako će se za ova tri meča pripremiti Zadrani i koliko je tragova na ekipu ostavila zaraza ostaje nam za vidjeti. Nominalno najtežu i najbitniju utakmicu, onu s Krkom, najavili su trener Vladimir Anzulović i  Aleksandar Bursać.

Vladimir Anzulović: ‘Kao i naša ekipa, Krka je bila u izolaciji i sigurno je upitno u kakvoj će formi obje ekipe nastupiti u sutrašnjoj utakmici. Bez obzira na niz poraza, Krka je odigrala dvije stvarno dobre utakmice protiv Crvene Zvezde i Cedevita Olimpije gdje su tijesno izgubili. Trener Damjanović ih dobro vodi cijelu sezonu, a sigurno posjeduju i individualnu kvalitetu s kojom prednjači Rok Stipčević koji ima izvanserijske brojke i igra u odličnoj formi. Ako obavimo dobar posao u obrani na njemu zadatka će sigurno biti nešto lakši no ne treba podcijeniti niti ostale iskusne igrače kao što su Luka i Miha Lapornik i centarsku liniju koja nam je u prvoj utakmici stvarala ogromne probleme u skoku. Čeka nas teška utakmica i nadam se da ćemo uspjeti izvući maksimum iz stanja u kojem jesmo.’

Aleksandar Bursać: ‘Nakon duže, neočekivane pauze moramo se vratiti u natjecateljski ritam. Prva na rasporedu je Krka, nas je mučilo što smo imali problema s koronom pa smo i trenirali u izmijenjenom sastavu, ali bez obzira na sve svi dajemo sve od sebe da se  formu vratio što prije. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo, i smatram da ukoliko održimo naš fokus i nastavimo kontinuitet igara koji smo imali u periodu prije ovo pauze pobjeda ne bi trebala izostati!’

Za utakmice će od ovog susreta vrijediti i odluka o ograničavanju broja gledatelja na najviše 100 osoba koje obavezno trebaju imati COVID potvrdu, negativan PCR/BAT test ili potvrdu o preboljenju! BAT test možete obaviti na lokacijama zdravstvene ustanove Pupillam (Poluotok kod caffe bara Riva i na Boriku kod hotela Marinko) od 16 do 18 sati na dan utakmice. SVE osobe koje će boraviti u dvorani za vrijeme utakmice OBVEZNE su nositi zaštitne maske!