Početna VIJESTI Predstojnik PU HZMO-a Zadar Vice Šimurina o preseljenju s poluotoka u Put...

Predstojnik PU HZMO-a Zadar Vice Šimurina o preseljenju s poluotoka u Put Murvice, parkirnim mjestima i što će biti sa starom zgradom

noviradio.hr

Područni ured Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Zadru od ponedjeljka, 12. travnja 2021. počinje s radom na novoj lokaciji, Put Murvice 12c. Na toj će se adresi, u prizemlju nove stambeno-poslovne zgrade, građanima Zadra i Zadarske županije pružati usluge od ponedjeljka do petka, od 8:00 do 16:00 sati. Tako nakon 60 godina korisnici iz Zadra i okolice napokon dobivaju moderan, kvalitetan i funkcionalno opremljen prostor. No, postavilo se pitanje gdje su parkirna mjesta, kako za korisnike, tako i za djelatnike Područnog ureda u Zadru.

“Korisnici će se parkirati u javnoj garaži u podzemnom dijelu u sklopu kompleksa kao i na otvorenim parkirnim mjestima u sklopu kompleksa”, rekao je za Novi radio predstojnik Područnog ureda HZMO-a Zadar Vice Šimurina.

Dodaje da će stara zgrada biti još neko vrijeme u funkciji jer je tu Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. “Nakon što oni isele, tada je planirana prodaja zgrade u skladu s odlukom Vlade RH”, kaže Šimurina.

U novim moderno uređenim prostorijama građanima će na usluzi biti četiri šaltera za prijave i odjave na mirovinsko osiguranje, zaprimanje zahtjeva te izdavanje potvrda iz djelokruga HZMO-a. Uz to, korisnicima usluga na raspolaganju će biti i dvije odvojene prostorije, i to za pravnog savjetnika i informatora, za usluge koje zahtijevaju informiranje vezano uz ostvarivanje prava na mirovinu, doplatak za djecu i nacionalnu naknadu za starije osobe te informiranje o stanju pojedinog predmeta, zatim izdavanje potvrda o korištenju mirovine/doplatka za djecu i statusu osiguranika.

Cijeli razgovor s predstojnikom Područnog ureda HZMO-a Zadar Vicom Šimurinom poslušajte u 13 i 20 u eteru Novog radija.