Početna VIJESTI Nakon što su napustili sjednicu, vijećnici Akcije mladih o svojim amandmanima progovorili...

Nakon što su napustili sjednicu, vijećnici Akcije mladih o svojim amandmanima progovorili na konferenciji ispred gradske pisarnice

Vijećnici akcije mladih održali su konferenciju za novinare nakon što su napustili sjednicu na kojoj je usvojen rebalans proračuna. Naime, na sjednici su upozorili kako im je bilo nemoguće u roku dostaviti svoje amandmane na rebalans proračuna, a to su ponovili i na konferenciji ispred vrata pisarnice.

“Prava istina je da vijećnici nisu htjeli raspravljati o temama koja su po nama krucijalne. Ne radi se tu samo o KK Zadru nego i o drugim socijalnim potrebama za koje mislimo da su puno važnije od kupnje nekakve školjke bazena, istaknuo je Ante Rubeša.

Roko Tadin je pojasnio kako su među amandmanima i prijedlozi za udrugu Cukrići, Udrugu za autizam, sanaciju dva gradska socijalna stana te strelište na Mocirama.

Ante Rubeša se osvrnuo na zahtjev Danijela Radete (SDP) da se o proračunu za iduću godinu može razgovarati samo nakon smjene ravnatelja ustanove Zadarski sport, Jurice Dilbera, rekavši kako mu nije jasno zašto igraju tu igru te ocijenio da je presedan da oporba traži smjenu direktora radi toga što malo pušta neka rupa na prozoru.

“U kuloarima se dosta dugo priča o smjeni Dilbera i da na to mjesto pretendiraju Željko Žilavec i Damir Knežević. Te dvije osobe pokazale su na koji način upravljaju sportskim objektima”, kaže Rubeša.