Početna VIJESTI Nakon uspješnog srpnja, smiješi nam se i turistički odličan kolovoz

Nakon uspješnog srpnja, smiješi nam se i turistički odličan kolovoz

Zadarska županija bilježi odlične turističke podatke za mjesec srpanj. Naime, u proteklom mjesecu ostvareno je gotovo 90% prometa u odnosu na rekordnu 2019. godinu, a prema trenutnim najavama i rezervacijama „smiješi“ nam se također i odličan kolovoz. Direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija:

„Srpanj smo završili preko 4 milijuna i 300 tisuća noćenja što je 20%  više u odnosu na prošlu godinu. Vidi se da smo tražena destinacija. Međutim, moramo održavati trenutnu povoljnu epidemiološku sliku jer nas prema najavama očekuje odličan kolovoz, a najvjerojatnije i rujan.“

I na razini godine bilježimo jako dobre rezultate, kaže Kadija. Ostvareno je oko 6 milijuna noćenja , a trenutno je na području naše županije nešto više od 170 tisuća gostiju.

Najveće rezultate uz otok Vir ostvaruju i naša najveća turistička središta, a to su Zadar, Nin i Biograd, rekla je Kazija:

„Ova mjesta bilježe od 40 do 50% više prometa u odnosu na prošlu godinu, a uz njih su i sve ostale destinacije u županiji u porastu“, rekla je Kadija.

Naša ključna emitivna tržišta su i dalje Njemačka, Slovenija, Češka, Poljska i Mađarska. Pomalo nam se vračaju i Nijemci čiji je dolazak u posljednjim tjednima bio u padu radi tzv. narančaste liste na koju nas je stavio institut Robert Koch.

„Primjećujemo i povećanje broja Francuskih i Skandinavskih gostiju s obzirom na dobru avio povezanost, međutim to su manje brojke u odnosu na naša glavna tržišta.“

I dalje dominira privatan smještaj koji čini oko 60% kapaciteta u našoj županiji. Hoteli, nautika, kampovi te ostali oblici smještaja također bilježe povećanje prometa, rekla je Kazija.