Početna CRNA KRONIKA Namjerno izazvala požar na plovilu u Sutomišćici

Namjerno izazvala požar na plovilu u Sutomišćici

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ na štetu 52-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Nakon zaprimljene dojave i provedenog očevida na plovilu, policijski službenici su započeli s kriminalističkim istraživanjem i prikupljanjem informacija u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja kaznenog djela. U požaru je došlo do oštećenje krmenog dijela plovila.

Daljnjim postupanjem policijskih službenika ostvarena je suradnja s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke koji su na zagrebačkom području uhitili 33-godišnjakinju nad kojom su policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli kriminalističko istraživanje.

Tako se 33-godišnjakinju sumnjiči da je zbog ranijih međusobnih nesuglasica s trećom osobom, po prethodno smišljenom planu, 29. siječnja ove godine, nakon što je na području Zagreba u trgovini kupila predmete potrebne za činjenje kaznenog djela, tijekom noći se sa svojim automobilom dovezla na zadarsko područje te se 30. siječnja tijekom jutra ukrcala na trajekt za otok Ugljan.