Početna VIJESTI NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA Policija privela trojac zbog fizičkog sukoba, napada...

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA Policija privela trojac zbog fizičkog sukoba, napada na policiju, opiranja uhićenju……

foto: PU zadarska

Nakon što je policija u nedjelju, 02. lipnja u 15.37 sati zaprimila dojavu zbog narušavanja javnog reda i mira na javnom mjestu u Zadru u Zlatarskoj ulici, policijski službenici su izašli na mjesto događaja

Postupanjem policijskih službenika na mjestu događaja, utvrđeno kako su se dvojica hrvatskih državljanina u dobi od 51 i 41 godine, na ulici verbalno sukobili zbog prethodnog sukoba njihovih pasa, a nakon čega je 51-godišnjak šakom u predjelu glave udario 41-godišnjaka. Također je utvrđeno kako su obojica muškaraca zadobili ozljede u vidu površinskih ugriza za vrijeme rastavljanja sukoba između njihovih pasa.
 
Tijekom sprječavanja daljnjeg činjenja prekršaja te uspostavljanja javnog reda i mira na mjestu događaja, 42-godišnji muškarac koji se nalazio u neposrednoj blizini, započeo je raznim pogrdnim riječima vrijeđati i omalovažavati policijske službenike. Nakon izdane naredbe da prestane s kažnjivim ponašanjem, muškarac je nastavio galamiti i nekontrolirano mahati rukama, pružajući na taj način aktivni otpor, a nakon što ga je policijski službenik upoznao kako će biti uhićen, muškarac se samovoljno pokušao udaljiti. Zbog sprječavanja bijega, policijski službenik nad njim uporablja sredstva prisile tjelesnu snagu, kojom prilikom se muškarac otrgnuo, izgubio ravnotežu te pao na tlo gdje se nalazio betonski stalak suncobrana.
 
Sva trojica muškaraca su privedeni u prostorije policije gdje im je zbog postojanja sumnje kako su pod utjecajem alkohola, ponuđeno alkotestiranje. Kod 41-godišnjaka utvrđena je veća koncentracija alkohola te je od njega oduzeto oko 5 grama marihuane, dok je 51-godišnjak odbio ponuđeno alkotestiranje.
 
Tijekom boravka u prostorijama policije, sva trojica muškaraca pregledani su od strane liječničkog tima Hitne medicinske pomoći.
 
Muškarac u dobi od 42-godine, koji je prethodno u službenim prostorijama odbio ponuđeno alkotestiranje, potom je upućen na daljnji pregled u Opću bolnicu Zadar, gdje su mu utvrđene teže tjelesne ozljede te je zadržan na daljnjoj liječničkoj obradi. Također, provedenim laboratorijskim pretragama, utvrđena mu je prisutnost alkohola i sintetičkih droga u organizmu.
 
U ponedjeljak, 03. lipnja 2024. godine na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru dovedeni su 41-godišnjak i 51-godišnjak uz optužni prijedlog zbog utvrđenog prekršaja naročito drskog i nepristojnog ponašanja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a 41-godišnjak i zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s obzirom da je posjedovao i manju količinu marihuane.
 
U cilju utvrđivanja svih okolnosti i relevantnih činjenica u ovom događaju, te primjene policijskih ovlasti, odnosno zakonitosti postupanja policijskih službenika, u tijeku su postupanja te će po okončanju istih Policijska uprava zadarska o svemu utvrđenom izvijestiti javnost.