Početna VIJESTI NEKIĆ O POMOĆNICIMA U NASTAVI I PRODUŽENOM BORAVKU Katolička te privatna OŠ...

NEKIĆ O POMOĆNICIMA U NASTAVI I PRODUŽENOM BORAVKU Katolička te privatna OŠ dobit će pomoć Grada za organizaciju produženog boravka

„Ove školske godine uključen je veći broj pomoćnika u nastavi odnosno djece u ovom programu, a za to je osigurano 4 i pol milijuna kuna. Od toga iznosa 3 i pol milijuna je iz EU fondova“, izvijestio je na kolegiju gradonačelnika pročelnik Odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić.

Podsjetio je kako je projekt započeo 2010. godine te da je s početnih 18, broj učenika koji imaju pomoćnike u nastavi porastao na 108. Izvijestio je i kako je osnovana Udruga pomoćnika u nastavi koja će financirati dodatnih 5 pomoćnika iz državnog proračuna.

Iznio je i informacije o provedbi programa produženog boravka te istaknuo kako je to zapravo vježba za cjelodnevnu nastavu. Pojasnio je kako se s tim projektom krenulo davno, a tijekom godina proširen je na svaku osnovnu školu u gradu Zadru. Nekić je istaknuo i kako ne žele raditi razlike između škola kojima je osnivač Grad Zadar i onih kojima nije, pa su u projekt uključene i Katolička osnovna Škola „Ivo Mašina“ te privatne škole „Nova“.