Početna KORONAVIRUS Nekić: ukupno 5 zaposlenika i 71 učenik u samoizolaciji; korona se...

Nekić: ukupno 5 zaposlenika i 71 učenik u samoizolaciji; korona se pojavila i u vrtiću Jordanovac u Arbanasima

Zbog pojave koronavirusa u vrtiću Jordanovac u Arbanasima u sklopu samostana školskih sestri franjevki u samoizolaciji je 42-oje djece. Naime, tijekom vikenda jedna časna sestra odgojiteljica dobila je pozitivni nalaz na koronavirus pa je slijedom epidemioloških preporuka njenim bliskim kontaktima određena mjera samoizolacije, potvrdio je gradski pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić:

“U dječjem vrtiću Jordanovac koji je u vlasništvu časnih sestara, jedna časna sestra, odgojiteljica, je pozitivna i sukladno epidmiološkim mjerama sva djeca su stavljena u samoizolaciju i ona jutros nisu došla u vrtić. Riječ je o 42-oje djece.”, izjavio je Nekić.

Koronavirus pojavio se i u nekim školama, poput Bartula Kašića gdje je cijeli jedan razred u samoizolaciji. Gledajući sveukupno epidemiološka situacija je dobra, ističe Nekić.

“U OŠ Bartula Kašića imamo dakle dvoje učenika koji su pozitivni i jednog učitelja. U svim školama imamo petero zaposlenika i 71.og učenika u samoizolaciji od 7 tisuća učenika. To je jedan broj, neću reći zanemariv, koji nam ulijeva povjerenje da smo se ipak dobro organizirali”, rekao je Nekić.