Početna KULTURA NEOBIČNA SLIKOVNICA ZA DJECU I ODRASLE “Avin – Djevojčica koja je tražila...

NEOBIČNA SLIKOVNICA ZA DJECU I ODRASLE “Avin – Djevojčica koja je tražila vjetar” inspirirana je djecom i prirodom

Foto: Osobna arhiva

Igor Narandžić, “Zadarsko dite” sa splitskom adresom, rođen 1976. godine svoju je izobrazbu završio u Zadru, no spletom životnih okolnosti odselio se u Split gdje se zaposlio u jednoj nakladničkoj kući. Iako radi jedan sasvim drugi posao, za koji i sam kaže da je poprilično srodan njegovom hobiju, Narandžić je istaknuo:

“Profesor sam francuskog i grčkog jezika. Često sam radio u školama na zamjenama, a ujedno sam se bavio pisanjem u zbornicima, blogovima i tome slično. Međutim taj hobi je sada prerastao u jednu veliku strast i ljubav. Sada trenutno radim na radnom mjestu koje dosta dobro ide pod ruku s ovim čemu sam trenutno posvećen, pa sam u tome i prepoznao svoj poriv za stavljanjem na papir.”

Ova slikovnica ima dosta zanimljivu formu pisanja i pedagoškog je karaktera, obzirom da se njome obraća i maloj i velikoj djeci, ali i odraslima. Može je čitati sva publika od 7 do 77 godina. Zbog svojim elemenata, namijenjena je ljubiteljima prirode kakav sam i sam. Slikovnica “Avin – Djevojčica koja je tražila vjetar” prva je u nizu koju ima u planu izdati iako ima još nekoliko projekata na kojima radi. Tematika slikovnice jedno je od najljepših dječjih doživljaja-dječji rođendan, a svodi se na dječju znatiželju za otkrivanjem i istraživanjem.

“Moja ljubav prema pisanju u posljednje je vrijeme urodila plodom: slikovnicom Avin za čiju sam inspiraciju imao dva vodeća motiva: pričanje priča pred spavanje svojim dvjema kćerima, te ljubav prema prirodi i planinarenju. Kako obično djeca postavljaju mnogo pitanja, a mi odrasli i sami ponekad nismo dorasli dovoljno pojasniti zašto je nešto tako kako je, djeca su motivirana preuzeti stvari sami u svoje ruke i kopati kako bi došla do odgovora koji ih zanimaju”, kratko je pojasnio autor slikovnice.

“Avin” se bazira na otkrivanju osjećaja i razvijanju empatije u svrhu izgradnje što boljih međuljudskih odnosa počevši od najranije dobi.

Priča o objavi slikovnice još je vruća obzirom da je ona tek izašla, stoga se točno ne zna datum njene promocije, no ona je već dostupna u prodaji. Predstavljanje je u planu ovog proljeća i to pretežno u dalmatinskim gradovima Zadru, Šibeniku i Splitu za koje je sam autor osobno povezan.