Početna VIJESTI NOVA VEĆINA U VIRSKOM OPĆINSKOM VIJEĆU Frane Vučetić: “Očekujemo da predsjednik OV-a...

NOVA VEĆINA U VIRSKOM OPĆINSKOM VIJEĆU Frane Vučetić: “Očekujemo da predsjednik OV-a Antonio Vučetić podnese ostavku”

Nezavisni vijećnik u Općinskom vijeću Općine Vir Frane Vučetić izvijestio je na press konferenciji o novoformiranoj većini u Općinskom vijeću. Rekao je da su “time stvoreni čvrsti preduvjeti za stabilnu koaliciju većinom oporbenih vijećnika te da suse zajednički dogovorili i o budućem, novom predsjedniku Općinskog vijeća”. Nova većina sastavljena od do jučer oporbenih vijećnika očekuje da dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić podnese ostavku obzirom da, kako su naglasili, nema natpolovičnu podršku vijećnika, a to očekuju i od Rajka Radovića, dosadašnjeg potpredsjednika.

– Promjene u odnosu snaga u virskom Općinskom vijeću ne znače nove izbore niti ih zazivamo. Naš zajednički stav je da je su žitelji Vira u proteklim godinama neodgovornog vladanja već izgubili previše dragocjenog vremena, novaca i energije,a što se moglo usmjeriti u boljitak našeg otoka. Prema tome, novoformirana većina pokrenut će val promjena s ciljem poboljšanja kvalitete života na Viru, a kako imamo stabilnu većinu, držimo da ćemo u naredne tri godine mandata koliko je preostalo, moći realizirati određene projekte koji su godinama bili na čekanju zbog političkih smicalica struktura koje i dan danas predvodi „posebni savjetnik“ Kristijan Kapović – rekao je Vučetić-

Dodao je i da je Marino Radović načelnik Općine Vir koji je dobio najveći broj glasova na lokalnim izborima prošle godine te da tu činjenicu uvažavaju i ne zazivaju njegovu smjenu .

– Očekujemo da se, lišen balasta dosadašnjih nalogodavaca, okrene radu i žiteljima Vira. Ukoliko i dalje bude više davao na važnosti Kristijanu Kapoviću i još nekim „povlaštenicima“, a interese Vira nastavi stavljati u drugi plan, zahtijevat ćemo od njega da podnese ostavku – zaključio je nezavisni Frane Vučetić.