Početna VIJESTI NOVI OBJEKT NA POLUOTOKU Nakon licitacije, bivši objekt Jadrolinije završio u vlasništvu...

NOVI OBJEKT NA POLUOTOKU Nakon licitacije, bivši objekt Jadrolinije završio u vlasništvu jednog zadarskog trgovačkog društva

Foto: noviradio.hr

Ovih dana imamo priliku vidjeti preuređivanje bivšeg objekta Jadrolinije na adresi Liburnskoj obali 4 čija površina iznosi 55 m kvadratnih, a koja je prošle godine bila na javnom natječaju za davanje u zakup poslovnih prostora. Po završetku natječaja, doznajemo da je objekt završio u vlasništvu trgovačkog društva Author d.o.o. Zadar po licitiranoj cijeni u visini od 22,50 eura po m2. Kako je došlo do realizacije ovog pothvata, pojasnio nam je pročelnik Upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom, Tomislav Korona:

“Grad Zadar je tijekom prošle godine putem javnog natječaja davanja u zakup poslovnog prostora na adresi Liburnska obola 4, prostor komercijalne površine 55 m2 dobio najveću cijenu od jednog zadarskog trgovačkog društva. Na temelju te postignute cijene putem javnog natječaja, sklopljen je ugovor o zakupu poslovnog prostora.”

Prema pročelnikovim riječima, doznajemo da će kvadratura ovog prostora biti dostatna za sve predviđene sadržaje, koji je sudeći prema svemu potreban gradu, iako je preko 90 posto prometa roba, usluga ali i ljudi, prebačeno u luku Gaženica.

“Grad će biti bogatiji za još jednu ugostiteljsku djelatnost u sklopu kojeg će se naći i prostori trgovačkog društva Jadrolinija za prodaju karata. Ostatak prostora koristiti će se kao javni muški i ženski wc”, istaknuo je dodajući kako moramo imati na umu da Jadrolinija, 200 metara sjeverno, također ima prostor za obavljanje djelatnosti prodaje karata, kao i u luci Gaženica.

Kad će, točno, objekt biti spremam za korištenje, još se ne zna, no pretpostavlja se da bi to moglo biti vrlo brzo.