Početna VIJESTI NOVI RADIO S PONOSOM NAJAVLJUJE 1. RADIJSKU REGATU U HRVATA!

NOVI RADIO S PONOSOM NAJAVLJUJE 1. RADIJSKU REGATU U HRVATA!

Velika nam je čast i zadovoljstvo najaviti 1. Radijsku regatu koju organizira Novi radio, a koja će se održati u petak 22. listopada 2021. na Vitrenjaku, u JK Uskok! Bit će to izvrsna uvertira u tradicionalnu regatu, Zadarsku Koku, koja se održava dan kasnije.

Na regati će sudjelovati JP RTV ZENICA – kao jedini javni medij s prostora Bosne i Hercegovine, zatim ekipa iz Rovinja – Rovinj FM, a svoje vještine u jedrenju pokazat će i Media servis – agencija specijalizirana za proizvodnju radijskih informativnih emisija iz Zagreba. Uz domaćine, ekipu Novog radija, u plovidbi Zadarskim kanalom uživat će, ali i boriti se, ekipa iz OIV-a – Digitalni signali i mreže, glavni pružatelj nacionalne strateške komunikacijske infrastrukture.

Neki od nas nemaju baš iskustva u jedrenju. Zato smo u pomoć kao skipere pozvali poznate zadarske olimpijce Šimu i Mihovila Fantelu te osvajačice europskog srebra 2021. u klasi 49er FX Eniju Ninčević i Mihaelu de Micheli Vitturi.

U sklopu manifestacije predstavit ćemo domaće autohtone proizvode: tunu, ribu, maslinovo ulje, pršut, paški sir, višnju marašku… Najpoznatiji zadarski kuhar Renato Kraljev pripremat će autohtona dalmatinska jela.

„Cilj nam je plovidbom Zadarskim kanalom diljem Hrvatske i šire poslati poruku o važnosti sportskog druženja i zajedništva. Bit će to i najljepša razglednica Zadra i Zadarske županije kao gastro i nautičke destinacije kojom ćemo još jednom podsjetiti na dugu i uspješnu povijest jedriličarskog sporta na našem području. Radijska regata svojevrsna je uvertira jednoj od najvećih i najmnogobrojnih regata u Hrvatskoj – Zadarskoj Koki – čime smo željeli proširiti program velike fešte od jidra. Ovo je i izvrsna prilika za razmjenu iskustva, ideja i energije!“, rekao je programski direktor Novog radija Franjo Judnič.

Zahvaljujemo našim partnerima OIV-u i JK Uskok, pokroviteljima Zadarskoj županiji  i TZ Grada Zadra. Također, veliko hvala i našim glavnim sponzorima Falkensteiner – CLUB Funimation Borik i Galileo, kao i ostalim sponzorima: Maraska, Optika Maris, Sirana Gligora, Kraljevski vinogradi, Pelagos, Butić pršuti, Catering Gušti, Brlog zadružna pivovara, OPG Svemir Žepina, Santa, Media oglasi, Zadar Production, To do in Zadar – Maja Biloglav.

Vidimo se 22. listopada na 1. Radijskoj regati!