Početna HRVATSKA NOVO: 1 novozaraženi, ukupno 67 na zadarskom području STOŽER PONOVNO APELIRA: “Ne...

NOVO: 1 novozaraženi, ukupno 67 na zadarskom području STOŽER PONOVNO APELIRA: “Ne zadržavajte se na javnim površinama!”

Civilna zaštita
Foto: noviradio.hr

Županijski stožer civilne zaštite objavio je kako je od jučer još jedna osoba pozitivna na koronavirus tako da  je ukupan broj zaraženih na području Zadarske županije 67. Novooboljela osoba povezana je sa Ortopedskom bolnicom Biograd na moru.

Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar trenutačno je 6 pacijenata od kojih su 2 na respiratoru. To znači da su dvojica pacijenata skinuta s respiratora i samostalno dišu. Stanje pacijenta koji je pri padu s odjela za COVID zadarske bolnice zadobio teške tjelesne ozljede je stabilno i s Jedinice intenzivnog liječenja ponovno je vraćen na COVID odjel. U biogradskoj bolnici smješteno  je 8 lakših pacijenata, izvijestio je Stožer u 10 sati.

52 vozača pokušala proći bez propusnice, 1 kršenje samoizolacije

Policijski službenici su na području PU zadarske u protekla 24 sata obavili 326 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije i utvrdili kako se u tom vremenu 1 osoba nije pridržavala izrečene mjere. Što se tiče Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 58 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli, a da pri tome nisu imali valjane propusnice.

Stožer podsjeća da se Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi na ulice, trgove, rive, parkove i sve  ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba, pa tako i na plaže.

„Nemojte boraviti i zadržavati se na bilo kojoj javnoj površini kako se ne bi stvorila velika koncentracija ljudi jer tada nećete biti u mogućnosti poštivati pravila distance i izbjegavanja kontakata. Još jednom apeliramo na  građane da se ne zadržavaju u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba”, podsjećaju iz Stožera.