Početna KORONAVIRUS NOVO: U Zadarskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

NOVO: U Zadarskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Od jučer nema novih pozitivnih nalaza tako da je ukupan broj zaraženih na području Zadarske županije 72. Do sada su na našem području testirane ukupno  643 osobe. Od 72 pozitivne osobe 9 ih je na COVID odjelu zadarske Opće bolnice od kojih 2 na respiratoru.

Samo jedno kršenje samoizolacije

Policijski  službenici su na području PU zadarske u protekla 24 sata obavili 326 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije i utvrdili kako se u tom vremenu 1 osoba nije pridržavala izrečene mjere. U odnosu na nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 40 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli, a da pri  tome nisu imali valjane propusnice.

Stožer još jednom šalje apel

Još vas jednom molimo nemojte boraviti i zadržavati se na bilo kojoj javnoj površini kako se ne bi stvorila velika koncentracija ljudi jer tada nećete biti u mogućnosti poštivati pravila distance i izbjegavanja kontakata. Još jednom apeliramo na  građane da se ne zadržavaju u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Sretne i blagoslovljene uskršnje blagdane vam želimo, provedite ih u krugu svoje obitelji i ostanite doma!