Početna SPORT Odbojkaši Zadra u Kupu dočekuju Rijeku

Odbojkaši Zadra u Kupu dočekuju Rijeku

Zbog neparnog broja klubova u Super ligi, odbojkaši Zadra slobodni su u 10. kolu. U vrijeme sve češćih odgoda utakmica zbog koronavirusa,  u koje spada i ona koju su odbojkašice Zadra trebale danas u sklopu 7. kola Prve lige odigrati u gostima kod Mladosti II, Zadrani će ovu pauzu iskoristiti za odigravanje prvog kola Kupa Hrvatske u kojem danas na Višnjiku dočekuju Rijeku.

Bit će to ujedno i repriza susreta prvog kola prošlosezonskog Kupa kada su Zadrani na svom parketu od istog suparnika poraženi s 3:0. Gosti su i u ovom dvoboju veliki favoriti što pokazuje i forma koja se očituje kroz nastupe u Super ligi. Naime, Riječani su u osam susreta upisali pet pobjeda i nalaze se na trećem mjestu ljestvice, dok su Zadrani sa dvije pobjede na devetom mjestu.

– Rijeka je odlična ekipa koja dobro stoji u prvenstvu. Ali Kup je jedinstveno natjecanje u kojem se igra jedna utakmica. Mi je igramo kući i pokušat ćemo je odigrati što bolje. Usput, gledat ćemo iskoristit je i da se što bolje uigramo za sljedeće dvije prvenstvene utakmice koje su nam puno važnije – kaže trener Zadra, Marin Masnić.

Inače, Kup Hrvatske za Zadrane je tradicionalno izazovno natjecanje u kojem nikad nisu imali previše uspjeha. Tek su se dva puta u posljednjih osam nastupa plasirali u drugo kolo, a od zadnjeg puta kada se to dogodilo prošlo je tri godine.

Utakmica u dvorani 4 ŠC Višnjik igra se bez gledatelja s početkom u 17 sati.